Mooiste plekken Zuid Frankrijk

Zuid Frankrijk is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook voor cultuurliefhebbers en natuurliefhebbers. In dit artikel zullen we de mooiste plekken van Zuid Frankrijk bespreken.

1. Nice

Nice is een van de bekendste steden aan de Franse Rivièra en staat bekend om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en bruisende nachtleven. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de Promenade des Anglais, de oude stad en het Musée Matisse. Nice is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals Cannes, Antibes en Monaco.

2. Saint-Tropez

Saint-Tropez is een van de meest glamoureuze steden aan de Franse Rivièra en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De stad staat bekend om zijn luxe jachten, designerwinkels en exclusieve restaurants. Maar Saint-Tropez heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de citadel en de kerk van Saint-Tropez. De stad heeft ook prachtige stranden, zoals Plage de Pampelonne en Plage des Salins.

3. Marseille

Marseille is de op een na grootste stad van Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse tijd. De stad heeft veel bezienswaardigheden, zoals de oude haven, de Notre-Dame de la Garde en het MuCEM. Marseille heeft ook prachtige stranden, zoals Plage du Prado en Plage des Catalans. De stad is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals de Calanques en de Camargue.

4. Avignon

Avignon is een prachtige stad in de regio Provence en staat bekend om zijn middeleeuwse stadsmuren en het Palais des Papes. De stad heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de Pont Saint-Bénézet en de kathedraal van Avignon. Avignon is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals de Luberon en de Mont Ventoux.

5. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een prachtige stad in de regio Provence en staat bekend om zijn prachtige architectuur, gezellige pleinen en bruisende markten. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de Cours Mirabeau, de kathedraal van Saint-Sauveur en het Musée Granet. Aix-en-Provence is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals de Luberon en de Gorges du Verdon.

6. Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence is een prachtig middeleeuws dorpje in de regio Provence en staat bekend om zijn smalle straatjes, oude stenen huizen en prachtige uitzichten. Het dorpje heeft veel kunstgalerijen en ateliers en is een populaire bestemming voor kunstliefhebbers. Saint-Paul-de-Vence is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals de Gorges du Loup en de Col de Vence.

7. Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een prachtige kloof in de regio Provence en staat bekend om zijn kristalheldere water en spectaculaire uitzichten. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, klimmers en watersporters. Er zijn veel wandelroutes en klimroutes te vinden en er zijn ook veel mogelijkheden om te kajakken, raften en zwemmen. De Gorges du Verdon is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals de Lavendelroute en de Route des Crêtes.

8. Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is een prachtige stad aan de Franse Rivièra en staat bekend om zijn prachtige stranden, gezellige pleinen en bruisende nachtleven. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de kerk van Sainte-Maxime en het Musée de la Tour Carrée. Sainte-Maxime is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals Saint-Tropez en de Gorges du Verdon.

9. Cannes

Cannes is een prachtige stad aan de Franse Rivièra en staat bekend om zijn luxe hotels, designerwinkels en het beroemde filmfestival. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals het Palais des Festivals et des Congrès en de kerk van Notre-Dame de Bon Voyage. Cannes heeft ook prachtige stranden, zoals Plage de la Croisette en Plage du Midi.

10. Montpellier

Montpellier is een prachtige stad in de regio Languedoc-Roussillon en staat bekend om zijn prachtige architectuur, gezellige pleinen en bruisende nachtleven. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de Place de la Comédie, de kathedraal van Saint-Pierre en het Musée Fabre. Montpellier is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio, zoals de Camargue en de Cévennes.

Conclusie

Zuid Frankrijk is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes. In dit artikel hebben we de mooiste plekken van Zuid Frankrijk besproken, zoals Nice, Saint-Tropez, Marseille, Avignon, Aix-en-Provence, Saint-Paul-de-Vence, Gorges du Verdon, Sainte-Maxime, Cannes en Montpellier. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, cultuur of natuur, Zuid Frankrijk heeft voor ieder wat wils.