Mooiste streek in Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Maar wat is nu eigenlijk de mooiste streek in Frankrijk? Dat is een lastige vraag, want het land heeft zoveel te bieden. Toch zijn er een aantal streken die eruit springen vanwege hun schoonheid en diversiteit. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste streken van Frankrijk.

1. Provence

De Provence is een streek in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Het is een streek die veel kunstenaars heeft geïnspireerd, waaronder Vincent van Gogh. In de Provence vind je dan ook veel musea en galerieën die aan deze kunstenaars zijn gewijd. Maar de grootste attractie van de Provence zijn toch wel de lavendelvelden. Vooral in de zomermaanden kleurt de streek paars van de bloeiende lavendel. Een bezoek aan de Provence is dan ook niet compleet zonder een wandeling door deze geurige velden.

2. Bretagne

Bretagne is een streek in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn ruige kustlijn, middeleeuwse stadjes en Keltische cultuur. Het is een streek die veel te bieden heeft voor natuurliefhebbers. Zo kun je er prachtige wandelingen maken langs de kust en door de heuvels. Ook zijn er veel mooie stranden waar je kunt genieten van de zon en de zee. Maar Bretagne heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo vind je er veel middeleeuwse stadjes met prachtige kastelen en kerken. Ook de Keltische cultuur is nog goed zichtbaar in Bretagne, met zijn eigen taal en tradities.

3. Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een streek in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn luxe badplaatsen, azuurblauwe zee en mondaine sfeer. Het is een streek die vooral populair is onder de jetset en de rijken der aarde. Maar ook voor gewone toeristen heeft de Côte d’Azur veel te bieden. Zo kun je er genieten van de prachtige stranden, de heerlijke keuken en de mooie natuur. Ook zijn er veel historische steden en dorpen die een bezoek waard zijn, zoals Nice, Cannes en Saint-Tropez.

4. Normandië

Normandië is een streek in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn D-day stranden, middeleeuwse stadjes en heerlijke cider. Het is een streek die veel te bieden heeft voor geschiedenisliefhebbers. Zo kun je er de beroemde D-day stranden bezoeken, waar de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen. Ook zijn er veel middeleeuwse stadjes en dorpen die goed bewaard zijn gebleven, zoals Rouen en Bayeux. En natuurlijk mag een glaasje cider niet ontbreken tijdens een bezoek aan Normandië.

5. Elzas

De Elzas is een streek in het noordoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, heerlijke wijnen en Duitse invloeden. Het is een streek die veel te bieden heeft voor culinaire liefhebbers. Zo kun je er genieten van de heerlijke Elzasser wijnen en de beroemde Flammkuchen. Ook zijn er veel mooie dorpjes en stadjes die een bezoek waard zijn, zoals Colmar en Straatsburg. En natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Route des Vins niet ontbreken tijdens een bezoek aan de Elzas.

Conclusie

Frankrijk heeft zoveel mooie streken dat het lastig is om er één uit te kiezen als de mooiste. Toch zijn er een aantal streken die eruit springen vanwege hun schoonheid en diversiteit. De Provence, Bretagne, Côte d’Azur, Normandië en Elzas zijn stuk voor stuk streken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis, cultuur of culinaire hoogstandjes, in Frankrijk vind je het allemaal.