Mooiste streek Noord Frankrijk

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel verschillende landschappen en bezienswaardigheden. Van de uitgestrekte stranden aan de kust tot de glooiende heuvels van de Champagnestreek, er is voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de mooiste streek van Noord Frankrijk.

De Opaalkust

De Opaalkust is een van de meest populaire bestemmingen in Noord Frankrijk. Het is een prachtige kustlijn met witte kliffen, uitgestrekte stranden en charmante vissersdorpjes. Een van de hoogtepunten van de Opaalkust is Cap Blanc-Nez, een klif die uitkijkt over het Kanaal en de krijtrotsen van Dover aan de overkant. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht.

Een andere populaire bestemming aan de Opaalkust is Le Touquet-Paris-Plage, een chique badplaats met een breed zandstrand en een bruisend nachtleven. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

De Champagnestreek

De Champagnestreek is een van de meest iconische regio’s van Frankrijk. Het is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze champagnehuizen ter wereld en het landschap is bezaaid met wijngaarden en charmante dorpjes. Een van de hoogtepunten van de Champagnestreek is de stad Reims, waar je de prachtige kathedraal van Notre-Dame kunt bewonderen en een rondleiding kunt maken door de beroemde champagnehuizen.

Een andere populaire bestemming in de Champagnestreek is Épernay, een charmante stad aan de oevers van de rivier de Marne. Hier vind je enkele van de meest beroemde champagnehuizen ter wereld, waaronder Moët & Chandon en Mercier.

De Sommebaai

De Sommebaai is een prachtige regio in Noord Frankrijk met een rijke geschiedenis en een adembenemend landschap. Het is een van de grootste baaien van Europa en het landschap bestaat uit uitgestrekte zandstranden, duinen en moerassen. Een van de hoogtepunten van de Sommebaai is de stad Saint-Valery-sur-Somme, een charmant middeleeuws stadje met een prachtige haven en een indrukwekkend kasteel.

Een andere populaire bestemming in de Sommebaai is de stad Le Crotoy, een pittoresk vissersdorpje met een prachtig strand en een bruisende markt. Het is een geweldige plek om te genieten van de lokale keuken en te ontspannen in de zon.

Lille

Lille is een bruisende stad in het noorden van Frankrijk en een van de meest populaire bestemmingen in de regio. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur, met tal van musea, galerieën en theaters. Een van de hoogtepunten van Lille is de oude stad, met zijn charmante geplaveide straatjes en historische gebouwen.

Een andere populaire bestemming in Lille is de Citadel, een indrukwekkend fort dat dateert uit de 17e eeuw. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht over de stad.

De Baai van de Somme

De Baai van de Somme is een prachtige regio in Noord Frankrijk met een rijke geschiedenis en een adembenemend landschap. Het is een van de grootste baaien van Europa en het landschap bestaat uit uitgestrekte zandstranden, duinen en moerassen. Een van de hoogtepunten van de Baai van de Somme is de stad Saint-Valery-sur-Somme, een charmant middeleeuws stadje met een prachtige haven en een indrukwekkend kasteel.

Een andere populaire bestemming in de Baai van de Somme is de stad Le Crotoy, een pittoresk vissersdorpje met een prachtig strand en een bruisende markt. Het is een geweldige plek om te genieten van de lokale keuken en te ontspannen in de zon.

Conclusie

Noord Frankrijk is een prachtige regio met veel verschillende landschappen en bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een culturele stedentrip of een avontuurlijke wandeltocht, er is voor ieder wat wils. De Opaalkust, de Champagnestreek, de Sommebaai en Lille zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze prachtige regio. Dus waar wacht je nog op? Boek je volgende vakantie naar Noord Frankrijk en ontdek zelf de schoonheid van deze regio.