Mooiste streken in Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Maar waar moet je nu precies zijn om de mooiste plekjes van Frankrijk te ontdekken? In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste streken van Frankrijk.

1. Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Het is een regio die veel kunstenaars en schrijvers heeft geïnspireerd, waaronder Vincent van Gogh en Peter Mayle. Bezoek de stad Avignon met zijn imposante pauselijke paleis, de schilderachtige dorpjes Gordes en Roussillon en de indrukwekkende Gorges du Verdon.

2. Bretagne

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn ruige kustlijn, middeleeuwse stadjes en Keltische cultuur. Bezoek de stad Rennes met zijn prachtige vakwerkhuizen, de middeleeuwse stadjes Dinan en Saint-Malo en de indrukwekkende Mont Saint-Michel. Geniet van de verse zeevruchten en de heerlijke cider.

3. Elzas

De Elzas is een regio in het noordoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, wijngaarden en vakwerkhuizen. Bezoek de stad Straatsburg met zijn imposante kathedraal en charmante wijk Petite France, de middeleeuwse stadjes Colmar en Riquewihr en de indrukwekkende Route des Vins.

4. Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn luxe resorts, prachtige stranden en mondaine sfeer. Bezoek de stad Nice met zijn prachtige Promenade des Anglais, de glamourstad Cannes en het vorstendom Monaco. Geniet van de heerlijke Provençaalse keuken en de zonovergoten stranden.

5. Normandië

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn indrukwekkende geschiedenis, ruige kustlijn en heerlijke cider. Bezoek de stad Rouen met zijn imposante kathedraal en charmante oude stad, de middeleeuwse stadjes Bayeux en Honfleur en de indrukwekkende D-Day stranden.

6. Loirevallei

De Loirevallei is een regio in het midden van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige kastelen, wijngaarden en idyllische landschappen. Bezoek de stad Tours met zijn prachtige kathedraal en charmante oude stad, de indrukwekkende kastelen van Chambord en Chenonceau en de schilderachtige dorpjes Amboise en Saumur.

7. Auvergne

Auvergne is een regio in het midden van Frankrijk en staat bekend om zijn vulkanische landschappen, middeleeuwse stadjes en heerlijke kaas. Bezoek de stad Clermont-Ferrand met zijn imposante kathedraal en charmante oude stad, de middeleeuwse stadjes Le Puy-en-Velay en Salers en de indrukwekkende vulkanen van de Auvergne.

8. Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee en staat bekend om zijn prachtige natuur, idyllische stranden en rijke geschiedenis. Bezoek de stad Ajaccio met zijn prachtige oude stad en charmante haven, de middeleeuwse stadjes Bonifacio en Calvi en de indrukwekkende natuurparken van Corsica.

Conclusie

Frankrijk heeft zoveel mooie streken te bieden dat het moeilijk is om een keuze te maken. Of je nu houdt van pittoreske dorpjes, ruige kustlijnen, imposante kastelen of idyllische landschappen, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffer en ontdek de mooiste streken van Frankrijk!