Mooiste vakantiebestemming Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Maar wat zijn nu de mooiste vakantiebestemmingen in Frankrijk? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

1. Côte d’Azur

De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, azuurblauwe zee en luxe resorts. Maar de Côte d’Azur heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Bezoek bijvoorbeeld de historische stad Nice, met zijn prachtige oude stad en gezellige boulevard. Of ga naar Cannes, bekend van het filmfestival en de luxe jachten in de haven. Ook het vorstendom Monaco is een bezoekje waard, met zijn beroemde casino en prachtige paleizen.

2. Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. De regio is vooral geliefd bij natuurliefhebbers en rustzoekers. Bezoek bijvoorbeeld het schilderachtige dorpje Gordes, gelegen op een heuvel met uitzicht over de Luberon-vallei. Of ga naar de Gorges du Verdon, een indrukwekkende kloof met helderblauw water waar je kunt kanoën en raften. Ook de stad Avignon is een bezoekje waard, met zijn imposante pauselijke paleis en gezellige pleinen.

3. Bretagne

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn ruige kustlijn, middeleeuwse stadjes en heerlijke zeevruchten. De regio is vooral geliefd bij wandelaars en liefhebbers van de zee. Bezoek bijvoorbeeld het schilderachtige havenstadje Saint-Malo, met zijn imposante stadsmuren en gezellige straatjes. Of ga naar het schiereiland Quiberon, waar je kunt genieten van prachtige stranden en indrukwekkende kliffen. Ook de stad Rennes is een bezoekje waard, met zijn gezellige pleinen en historische gebouwen.

4. Normandië

Normandië is een regio in het noorden van Frankrijk, bekend om zijn indrukwekkende stranden, historische steden en heerlijke cider. De regio is vooral geliefd bij geschiedenisliefhebbers en natuurliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld de invasiestranden, waar in 1944 de geallieerden landden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of ga naar de Mont Saint-Michel, een indrukwekkend klooster op een rots in zee. Ook de stad Rouen is een bezoekje waard, met zijn imposante kathedraal en gezellige straatjes.

5. Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, bekend om zijn prachtige natuur, pittoreske dorpjes en heerlijke keuken. Het eiland is vooral geliefd bij wandelaars en liefhebbers van de zee. Bezoek bijvoorbeeld het schilderachtige dorpje Bonifacio, gelegen op een klif met uitzicht over de zee. Of ga naar de Calanques de Piana, een indrukwekkende kustlijn met rotsformaties en helderblauw water. Ook de stad Ajaccio is een bezoekje waard, met zijn gezellige pleinen en historische gebouwen.

Conclusie

Frankrijk heeft veel te bieden als vakantiebestemming. Of je nu houdt van zon, zee en strand, prachtige natuur of historische steden, er is voor ieder wat wils. De hierboven genoemde regio’s zijn slechts een greep uit het aanbod. Andere populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk zijn bijvoorbeeld de Dordogne, de Elzas en de Loire-vallei. Kortom, Frankrijk is een land dat je zeker eens moet bezoeken.