Naar Frankrijk reizen: alles wat je moet weten

Frankrijk is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagde reis naar Frankrijk.

Reisdocumenten

Als je naar Frankrijk reist, heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Als je langer dan 90 dagen in Frankrijk wilt verblijven, heb je een visum nodig. Dit visum kun je aanvragen bij de Franse ambassade of het consulaat in Nederland. Als je met de auto naar Frankrijk reist, moet je ook een geldig rijbewijs en kentekenbewijs bij je hebben.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een reis naar Frankrijk. Wel is het verstandig om je te laten vaccineren tegen hepatitis A en B als je van plan bent om veel buiten de deur te eten of te drinken. In sommige delen van Frankrijk komt de ziekte van Lyme voor, dus het is verstandig om je goed te beschermen tegen tekenbeten als je de natuur in gaat.

Geldzaken

De munteenheid in Frankrijk is de euro. In de grote steden kun je bijna overal pinnen en betalen met creditcard. In kleinere dorpen en op het platteland is het handig om contant geld bij je te hebben. Houd er rekening mee dat sommige winkels en restaurants tussen de middag gesloten zijn en dat er op zondag vaak minder winkels open zijn.

Taal

De officiĆ«le taal in Frankrijk is Frans. In de grote steden en toeristische gebieden spreken veel mensen ook Engels. Het is handig om een paar basiswoorden Frans te leren, zoals ‘bonjour’ (hallo), ‘merci’ (dankjewel) en ‘au revoir’ (tot ziens).

Vervoer

Er zijn verschillende manieren om naar Frankrijk te reizen. Je kunt met de auto, de trein, het vliegtuig of de bus gaan. Als je met de auto gaat, houd er dan rekening mee dat je tol moet betalen op de snelwegen. Als je met de trein gaat, kun je gebruik maken van de TGV, de hogesnelheidstrein die verschillende steden in Frankrijk met elkaar verbindt. Als je met het vliegtuig gaat, kun je landen op een van de vele luchthavens in Frankrijk, zoals Parijs, Nice of Marseille.

Accommodatie

Er zijn veel verschillende soorten accommodaties in Frankrijk, van luxe hotels tot eenvoudige campings. In de grote steden en toeristische gebieden zijn er veel hotels en appartementen te huur. Als je van plan bent om te kamperen, zijn er veel campings in Frankrijk waar je terecht kunt. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn en dat het verstandig is om van tevoren te reserveren.

Bezienswaardigheden

Frankrijk heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren in Parijs, het paleis van Versailles, de Mont Saint-Michel, de kastelen van de Loire en de lavendelvelden in de Provence. Ook de Franse keuken is wereldberoemd, dus vergeet niet om te genieten van de heerlijke Franse gerechten en wijnen.

Conclusie

Als je naar Frankrijk reist, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je de juiste reisdocumenten bij je hebt, laat je eventueel vaccineren en zorg dat je voldoende geld bij je hebt. Leer een paar basiswoorden Frans en kies de juiste vervoersmiddelen en accommodaties. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden en de heerlijke Franse keuken. Met deze tips ben je goed voorbereid op een geslaagde reis naar Frankrijk.