Natuurcampings in Frankrijk: genieten van rust en natuur

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes. Voor wie op zoek is naar rust en natuur tijdens zijn vakantie, zijn er tal van natuurcampings in Frankrijk te vinden. In dit artikel lees je alles over de mooiste natuurcampings in Frankrijk en wat je er kunt verwachten.

Wat zijn natuurcampings?

Natuurcampings zijn campings die zich bevinden in een natuurlijke omgeving, zoals een bos, aan een meer of in de bergen. Deze campings zijn vaak kleinschalig en bieden rust en ruimte aan hun gasten. Natuurcampings zijn ideaal voor mensen die willen genieten van de natuur en op zoek zijn naar een ontspannen vakantie.

De mooiste natuurcampings in Frankrijk

Frankrijk heeft een groot aantal natuurcampings, verspreid over het hele land. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste natuurcampings in Frankrijk:

1. Camping Les Gorges du Loup

Camping Les Gorges du Loup ligt in de Provence, aan de voet van de Alpen. De camping bevindt zich in een prachtige groene omgeving en biedt ruime kampeerplaatsen aan. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor kinderen. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken in de omliggende bergen.

2. Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac ligt aan het meer van Annecy, in de Franse Alpen. De camping heeft een eigen strand aan het meer en biedt diverse watersportmogelijkheden aan. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor kinderen. Vanaf de camping kun je mooie fietstochten maken langs het meer.

3. Camping Le Moulin de David

Camping Le Moulin de David ligt in de Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk. De camping bevindt zich in een prachtige groene omgeving en biedt ruime kampeerplaatsen aan. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor kinderen. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken in de omliggende bossen.

4. Camping Les Cigales

Camping Les Cigales ligt aan de Côte d’Azur, in het zuidoosten van Frankrijk. De camping bevindt zich in een prachtige groene omgeving en biedt ruime kampeerplaatsen aan. Op de camping vind je een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor kinderen. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken langs de kust.

Wat kun je verwachten op een natuurcamping?

Op een natuurcamping kun je genieten van rust, ruimte en natuur. De campings zijn vaak kleinschalig en bieden ruime kampeerplaatsen aan. Op de meeste natuurcampings vind je geen animatieteams of disco’s, maar juist rust en stilte. Vaak zijn er wel speeltuinen voor kinderen en zwembaden om af te koelen op warme dagen.

Op een natuurcamping kun je vaak mooie wandelingen maken in de omliggende natuur. Ook kun je er vaak fietsen huren om de omgeving te verkennen. Op sommige campings kun je ook kano’s of kajaks huren om op de nabijgelegen rivieren te varen.

Waar moet je op letten bij het boeken van een natuurcamping?

Bij het boeken van een natuurcamping zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips:

– Kies een camping die past bij jouw wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld een camping met een zwembad of juist een camping zonder animatie?
– Kijk naar de ligging van de camping. Wil je bijvoorbeeld in de bergen verblijven of juist aan de kust?
– Let op de grootte van de kampeerplaatsen. Wil je veel ruimte om je tent of caravan heen of vind je het niet erg om dicht op elkaar te staan?
– Kijk naar de faciliteiten op de camping. Wil je bijvoorbeeld een restaurant of supermarkt op de camping of vind je het niet erg om hiervoor de camping te verlaten?

Conclusie

Frankrijk heeft een groot aantal natuurcampings, verspreid over het hele land. Op deze campings kun je genieten van rust, ruimte en natuur. De campings zijn vaak kleinschalig en bieden ruime kampeerplaatsen aan. Op de meeste natuurcampings vind je geen animatieteams of disco’s, maar juist rust en stilte. Op een natuurcamping kun je vaak mooie wandelingen maken in de omliggende natuur en genieten van de prachtige omgeving. Bij het boeken van een natuurcamping is het belangrijk om te kijken naar jouw wensen en behoeften en de faciliteiten op de camping.