Noord-Frankrijk kust kaart: ontdek de prachtige kustlijn van Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk heeft een prachtige kustlijn die zich uitstrekt van de grens met België tot aan Normandië. De kustlijn is bezaaid met charmante badplaatsen, historische steden en indrukwekkende kliffen. Met behulp van de Noord-Frankrijk kust kaart kun je gemakkelijk de mooiste plekjes aan de kust ontdekken. In dit artikel nemen we je mee langs de hoogtepunten van de Noord-Frankrijk kust kaart.

De kustlijn van Noord-Frankrijk

De kustlijn van Noord-Frankrijk is ongeveer 200 kilometer lang en bestaat uit verschillende regio’s. Van west naar oost zijn dit:

  • De Opaalkust
  • Picardië
  • De Sommebaai
  • Normandië

Elke regio heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Met behulp van de Noord-Frankrijk kust kaart kun je gemakkelijk de verschillende regio’s verkennen.

De Opaalkust

De Opaalkust is het meest noordelijke deel van de Noord-Franse kustlijn en strekt zich uit van de Belgische grens tot aan Boulogne-sur-Mer. De kustlijn is hier ruig en rotsachtig en wordt afgewisseld met brede zandstranden. De bekendste badplaatsen aan de Opaalkust zijn Le Touquet-Paris-Plage en Berck-sur-Mer. Beide plaatsen hebben brede zandstranden en een gezellige boulevard met restaurants en winkels.

Een andere bezienswaardigheid aan de Opaalkust is Cap Gris-Nez. Dit is een indrukwekkende kaap met een hoogte van 45 meter. Vanaf de kaap heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn en de zee.

Picardië

Picardië is het gebied tussen de Opaalkust en de Sommebaai. De kustlijn van Picardië is minder ruig dan die van de Opaalkust en bestaat voornamelijk uit brede zandstranden. De bekendste badplaatsen aan de Picardische kust zijn Le Crotoy en Saint-Valery-sur-Somme. Beide plaatsen hebben een gezellige boulevard en een pittoresk centrum.

Een andere bezienswaardigheid in Picardië is de Baai van de Somme. Dit is een prachtige baai met een oppervlakte van 70 vierkante kilometer. In de baai kun je zeehonden spotten en er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld.

De Sommebaai

De Sommebaai is een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Valery-sur-Somme tot aan Dieppe. De kustlijn van de Sommebaai is afwisselend en bestaat uit kliffen, duinen en brede zandstranden. De bekendste badplaatsen aan de Sommebaai zijn Le Tréport en Mers-les-Bains. Beide plaatsen hebben een gezellige boulevard en een prachtig uitzicht over de zee.

Een andere bezienswaardigheid in de Sommebaai is de stad Dieppe. Deze historische stad heeft een gezellig centrum en een indrukwekkend kasteel. Vanuit Dieppe kun je ook een boottocht maken naar de kliffen van Étretat, een van de bekendste bezienswaardigheden van Normandië.

Normandië

Normandië is het meest oostelijke deel van de Noord-Franse kustlijn en strekt zich uit van Dieppe tot aan de Mont Saint-Michel. De kustlijn van Normandië is afwisselend en bestaat uit kliffen, brede zandstranden en historische steden. De bekendste badplaatsen aan de Normandische kust zijn Étretat en Deauville. Étretat is bekend vanwege de indrukwekkende kliffen en Deauville vanwege het chique karakter.

Een andere bezienswaardigheid in Normandië is de Mont Saint-Michel. Dit is een indrukwekkend eiland met een middeleeuws klooster en een abdij. De Mont Saint-Michel is alleen te bereiken via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan.

Conclusie

De Noord-Franse kustlijn is een prachtige bestemming voor een vakantie. Met behulp van de Noord-Frankrijk kust kaart kun je gemakkelijk de mooiste plekjes aan de kust ontdekken. Of je nu houdt van ruige kliffen, brede zandstranden of historische steden, de Noord-Franse kust heeft voor ieder wat wils.