Noord Frankrijk met kinderen

Noord Frankrijk is een prachtige regio om te bezoeken met kinderen. Het biedt een combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur en lekker eten. Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Hieronder vindt u een overzicht van de leukste dingen om te doen in Noord Frankrijk met kinderen.

1. Bezoek de stranden van Normandië

De stranden van Normandië zijn een belangrijke historische plek en een geweldige plek om te bezoeken met kinderen. Hier vond de invasie van de geallieerden plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn verschillende musea en monumenten die de geschiedenis van deze plek vertellen. Kinderen kunnen hier veel leren over de geschiedenis van de oorlog en de invloed ervan op de wereld van vandaag.

2. Bezoek Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een van de populairste attracties in Noord Frankrijk voor gezinnen met kinderen. Het park biedt tal van attracties en shows voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn ook verschillende restaurants en winkels waar u kunt genieten van lekker eten en souvenirs kunt kopen. Het park is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Parijs en er zijn verschillende accommodaties in de buurt.

3. Ontdek de middeleeuwse stad Carcassonne

Carcassonne is een prachtige middeleeuwse stad in het zuiden van Frankrijk. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen vanwege de indrukwekkende stadsmuren, kastelen en torens. Er zijn ook verschillende musea en tentoonstellingen die de geschiedenis van de stad vertellen. Kinderen kunnen hier veel leren over het middeleeuwse leven en de architectuur van die tijd.

4. Bezoek het pretpark Parc Astérix

Parc Astérix is een pretpark geïnspireerd op de stripboeken van Astérix en Obelix. Het park biedt tal van attracties en shows voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn ook verschillende restaurants en winkels waar u kunt genieten van lekker eten en souvenirs kunt kopen. Het park is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Parijs en er zijn verschillende accommodaties in de buurt.

5. Verken de kastelen van de Loire-vallei

De Loire-vallei staat bekend om zijn prachtige kastelen en tuinen. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen vanwege de indrukwekkende architectuur en de geschiedenis van de kastelen. Er zijn verschillende kastelen die u kunt bezoeken, waaronder het kasteel van Chambord, het kasteel van Chenonceau en het kasteel van Amboise. Kinderen kunnen hier veel leren over de geschiedenis van de kastelen en het leven van de mensen die er woonden.

6. Bezoek het aquarium van La Rochelle

Het aquarium van La Rochelle is een van de grootste en meest indrukwekkende aquaria van Europa. Het biedt tal van tentoonstellingen en shows die kinderen zullen fascineren. Er zijn verschillende soorten zeedieren te zien, waaronder haaien, zeeleeuwen en pinguïns. Kinderen kunnen hier veel leren over het leven in de oceaan en de verschillende soorten zeedieren.

7. Maak een fietstocht door de Champagne-streek

De Champagne-streek staat bekend om zijn prachtige landschap en heerlijke champagne. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen vanwege de vele fietspaden en routes die u kunt volgen. U kunt een fiets huren en een tocht maken door de wijngaarden en dorpen van de streek. Onderweg kunt u stoppen bij verschillende champagnehuizen om te proeven van de heerlijke champagne.

8. Bezoek het kasteel van Versailles

Het kasteel van Versailles is een van de meest indrukwekkende kastelen van Frankrijk. Het biedt tal van kamers en zalen die u kunt bezoeken, waaronder de beroemde Spiegelzaal. Kinderen zullen onder de indruk zijn van de prachtige architectuur en de geschiedenis van het kasteel. Er zijn ook verschillende tuinen en fonteinen die u kunt verkennen.

Conclusie

Noord Frankrijk is een geweldige regio om te bezoeken met kinderen. Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Of u nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, natuur of lekker eten, Noord Frankrijk heeft het allemaal. Plan uw volgende vakantie naar deze prachtige regio en geniet van alles wat het te bieden heeft.