Noord Frankrijk vakantie tips

Noord Frankrijk is een prachtige vakantiebestemming met veel te bieden. Van historische steden tot aan de kust, er is voor ieder wat wils. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie in Noord Frankrijk.

1. Bezoek de historische stad Lille

Lille is een prachtige stad in het noorden van Frankrijk en is zeker een bezoek waard. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat is terug te zien in de vele historische gebouwen en monumenten. Breng een bezoek aan de kathedraal Notre-Dame de la Treille, het Palais des Beaux-Arts en de Citadel van Lille. Daarnaast is Lille ook een geweldige stad om te winkelen en te genieten van de Franse keuken.

2. Ontdek de stranden van Normandië

Normandië staat bekend om de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog, maar het gebied heeft nog veel meer te bieden. De stranden van Normandië zijn prachtig en bieden de mogelijkheid om te genieten van de zon en de zee. Bezoek bijvoorbeeld het strand van Deauville, dat bekend staat om zijn luxe uitstraling en mooie boulevard.

3. Maak een roadtrip door de Champagnestreek

De Champagnestreek is een prachtig gebied in het noorden van Frankrijk en staat bekend om zijn heerlijke champagne. Maak een roadtrip door de streek en bezoek de vele wijngaarden en champagnehuizen. Proef de verschillende champagnes en geniet van het prachtige landschap.

4. Bezoek het kasteel van Chantilly

Het kasteel van Chantilly is een prachtig kasteel in de buurt van Parijs. Het kasteel is omringd door een prachtig park en heeft een rijke geschiedenis. Breng een bezoek aan het kasteel en bewonder de vele kunstwerken en antieke meubels. Daarnaast is het park ook zeker de moeite waard om te verkennen.

5. Ga op avontuur in het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale

Het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale is een prachtig natuurgebied in het noorden van Frankrijk. Het gebied bestaat uit kliffen, duinen, moerassen en bossen en biedt de mogelijkheid om te wandelen, fietsen en paardrijden. Daarnaast kun je er ook verschillende watersporten beoefenen, zoals kajakken en zeilen.

6. Bezoek de stad Rouen

Rouen is een prachtige stad in Normandië en heeft een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om de kathedraal Notre-Dame de Rouen en het Gros-Horloge, een prachtige klok uit de 14e eeuw. Daarnaast is Rouen ook een geweldige stad om te winkelen en te genieten van de Franse keuken.

7. Verken de stad Amiens

Amiens is een prachtige stad in Picardië en staat bekend om de kathedraal Notre-Dame d’Amiens, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast heeft de stad ook een prachtig historisch centrum en zijn er veel gezellige terrasjes en restaurants te vinden.

8. Breng een bezoek aan het eiland Mont-Saint-Michel

Het eiland Mont-Saint-Michel is een prachtige bezienswaardigheid in Normandië en staat bekend om zijn middeleeuwse abdij. Het eiland is alleen te bereiken via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan, wat zorgt voor een unieke ervaring. Breng een bezoek aan de abdij en geniet van het prachtige uitzicht over de baai.

9. Ga op zoek naar de beste kaas en wijn

Noord Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke kaas en wijn. Ga op zoek naar de beste kaasjes en wijnen in de vele lokale winkeltjes en markten. Proef de verschillende smaken en geniet van de Franse keuken.

10. Geniet van de Franse cultuur en gastvrijheid

Tot slot is het belangrijk om te genieten van de Franse cultuur en gastvrijheid. Maak kennis met de lokale bevolking en geniet van de Franse levensstijl. Probeer de taal te spreken en maak gebruik van de vele mogelijkheden om de Franse cultuur te ervaren.

Conclusie

Noord Frankrijk is een prachtige vakantiebestemming met veel te bieden. Van historische steden tot aan de kust, er is voor ieder wat wils. Bezoek de historische stad Lille, ontdek de stranden van Normandië, maak een roadtrip door de Champagnestreek, bezoek het kasteel van Chantilly, ga op avontuur in het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale, verken de steden Rouen en Amiens, breng een bezoek aan het eiland Mont-Saint-Michel, ga op zoek naar de beste kaas en wijn en geniet van de Franse cultuur en gastvrijheid. Met deze tips ben je verzekerd van een onvergetelijke vakantie in Noord Frankrijk.