Oost Frankrijk Mooiste Plekken

Oost Frankrijk is een prachtige regio met veel mooie plekken om te bezoeken. Van de pittoreske dorpjes tot de majestueuze bergen, er is voor ieder wat wils. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de mooiste plekken in Oost Frankrijk.

1. Colmar

Colmar is een charmante stad in de Elzas regio van Frankrijk. Het staat bekend om zijn prachtige vakwerkhuizen en kanalen die door de stad lopen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Unterlinden Museum, waar je een van de grootste kunstcollecties van Frankrijk kunt bewonderen.

2. Straatsburg

Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas regio en staat bekend om zijn prachtige kathedraal en historische centrum. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Europees Parlement en het Palais Rohan, waar je een prachtige collectie kunst en meubels kunt bewonderen.

3. Annecy

Annecy is een prachtige stad in de Franse Alpen en staat bekend om zijn prachtige meer en middeleeuwse centrum. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Château d’Annecy, waar je een prachtige collectie kunst en meubels kunt bewonderen.

4. Lyon

Lyon is een prachtige stad in het oosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en gastronomie. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook de Basilique Notre-Dame de Fourvière en het Musée des Beaux-Arts de Lyon, waar je een prachtige collectie kunst kunt bewonderen.

5. Besançon

Besançon is een prachtige stad in de Franche-Comté regio van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige citadel en historische centrum. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Musée des Beaux-Arts et d’Archéologie de Besançon, waar je een prachtige collectie kunst en archeologische vondsten kunt bewonderen.

6. Chamonix

Chamonix is een prachtig skigebied in de Franse Alpen en staat bekend om zijn prachtige uitzichten op de Mont Blanc. Het is een geweldige plek om te skiën en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook de Aiguille du Midi, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Mont Blanc en de omliggende bergen.

7. Dijon

Dijon is een prachtige stad in de Bourgogne regio van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en gastronomie. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Musée des Beaux-Arts de Dijon, waar je een prachtige collectie kunst kunt bewonderen.

8. Nancy

Nancy is een prachtige stad in de Lotharingen regio van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige Place Stanislas en historische centrum. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Musée des Beaux-Arts de Nancy, waar je een prachtige collectie kunst kunt bewonderen.

9. Grenoble

Grenoble is een prachtige stad in de Franse Alpen en staat bekend om zijn prachtige uitzichten op de bergen en historische centrum. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Musée de Grenoble, waar je een prachtige collectie moderne kunst kunt bewonderen.

10. Montpellier

Montpellier is een prachtige stad in het zuiden van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en stranden. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale keuken. Bezoek zeker ook het Musée Fabre, waar je een prachtige collectie kunst kunt bewonderen.

Conclusie

Oost Frankrijk heeft veel mooie plekken om te bezoeken. Of je nu houdt van historische steden, prachtige bergen of mooie stranden, er is voor ieder wat wils. Bezoek zeker een van de bovenstaande plekken en geniet van de lokale keuken en cultuur.