Plaatsen Zuid Frankrijk

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Frankrijk, dan is het zuiden van het land zeker een aanrader. Het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en pittoreske dorpjes. In dit artikel zullen we een aantal van de mooiste plaatsen in Zuid Frankrijk bespreken.

Nice

Nice is een van de bekendste steden in Zuid Frankrijk. De stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een prachtige boulevard waar je heerlijk kunt wandelen. Ook het oude centrum van Nice is zeker een bezoekje waard. Hier vind je smalle straatjes, gezellige pleintjes en mooie kerken. Verder staat Nice bekend om zijn musea, zoals het Musée Matisse en het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain.

Cannes

Cannes is vooral bekend vanwege het filmfestival dat hier jaarlijks plaatsvindt. Maar ook buiten het filmfestival om is Cannes een prachtige stad om te bezoeken. De stad heeft een mooie boulevard waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Ook het oude centrum van Cannes is zeker een bezoekje waard. Hier vind je smalle straatjes, gezellige pleintjes en mooie kerken.

Saint-Tropez

Saint-Tropez is een van de meest exclusieve plaatsen in Zuid Frankrijk. De stad staat bekend om zijn luxe jachten, chique winkels en trendy restaurants. Maar ook als je niet van luxe houdt, is Saint-Tropez zeker een bezoekje waard. De stad heeft een prachtige haven waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Ook het oude centrum van Saint-Tropez is zeker de moeite waard. Hier vind je smalle straatjes, gezellige pleintjes en mooie kerken.

Avignon

Avignon is een prachtige stad in het zuiden van Frankrijk. De stad staat bekend om zijn historische gebouwen, zoals het Palais des Papes en de Pont d’Avignon. Ook het oude centrum van Avignon is zeker een bezoekje waard. Hier vind je smalle straatjes, gezellige pleintjes en mooie kerken. Verder staat Avignon bekend om zijn festivals, zoals het Festival d’Avignon en het Jazz Festival.

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een prachtige stad in het zuiden van Frankrijk. De stad staat bekend om zijn historische gebouwen, zoals de kathedraal van Saint-Sauveur en het Hôtel de Ville. Ook het oude centrum van Aix-en-Provence is zeker een bezoekje waard. Hier vind je smalle straatjes, gezellige pleintjes en mooie kerken. Verder staat Aix-en-Provence bekend om zijn markten, zoals de Marché aux Fleurs en de Marché de la Place Richelme.

Conclusion

Zuid Frankrijk heeft veel te bieden voor vakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, historische steden of pittoreske dorpjes, je vindt het allemaal in het zuiden van Frankrijk. In dit artikel hebben we een aantal van de mooiste plaatsen in Zuid Frankrijk besproken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plaatsen te ontdekken in deze regio. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je vakantie naar Zuid Frankrijk en ontdek deze prachtige regio zelf!