Schoolvakanties Frankrijk: Alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Europa, dan is Frankrijk een van de beste opties. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en pittoreske dorpjes. Maar voordat je je reis naar Frankrijk plant, is het belangrijk om te weten wanneer de schoolvakanties plaatsvinden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de schoolvakanties in Frankrijk.

Wanneer zijn de schoolvakanties in Frankrijk?

De schoolvakanties in Frankrijk zijn verdeeld over drie zones: Zone A, Zone B en Zone C. Elke zone heeft zijn eigen vakantiedata, die zijn vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs. De data voor de schoolvakanties in Frankrijk kunnen elk jaar iets verschillen, dus het is belangrijk om de exacte data te controleren voordat je je reis plant.

Hieronder vind je de data voor de schoolvakanties in Frankrijk voor het schooljaar 2021-2022:

Zone A

 • Herfstvakantie: 23 oktober 2021 – 7 november 2021
 • Kerstvakantie: 18 december 2021 – 2 januari 2022
 • Winter/ski vakantie: 12 februari 2022 – 28 februari 2022
 • Lentevakantie: 16 april 2022 – 2 mei 2022
 • Zomervakantie: 9 juli 2022 – 4 september 2022

Zone B

 • Herfstvakantie: 23 oktober 2021 – 7 november 2021
 • Kerstvakantie: 18 december 2021 – 2 januari 2022
 • Winter/ski vakantie: 5 februari 2022 – 21 februari 2022
 • Lentevakantie: 9 april 2022 – 25 april 2022
 • Zomervakantie: 2 juli 2022 – 28 augustus 2022

Zone C

 • Herfstvakantie: 23 oktober 2021 – 7 november 2021
 • Kerstvakantie: 18 december 2021 – 2 januari 2022
 • Winter/ski vakantie: 19 februari 2022 – 7 maart 2022
 • Lentevakantie: 23 april 2022 – 9 mei 2022
 • Zomervakantie: 16 juli 2022 – 11 september 2022

Waarom zijn de schoolvakanties in Frankrijk belangrijk?

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen tijdens de schoolvakanties, dan is het belangrijk om te weten dat het land op dat moment erg druk kan zijn. Veel Fransen gaan op vakantie tijdens de schoolvakanties, waardoor de wegen, hotels en toeristische attracties overvol kunnen zijn. Als je niet van drukte houdt, dan kun je beter buiten de schoolvakanties naar Frankrijk reizen.

Daarnaast zijn de schoolvakanties in Frankrijk ook belangrijk als je kinderen hebt. Als je kinderen schoolgaand zijn, dan moet je rekening houden met de vakantiedata van de school. Als je buiten de schoolvakanties om op vakantie gaat, dan kan dit leiden tot problemen met de school en de leerplichtambtenaar.

Wat zijn de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk?

Frankrijk heeft veel te bieden als vakantiebestemming. Hieronder vind je een overzicht van de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk:

1. Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en een van de meest bezochte steden ter wereld. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, musea, winkels en restaurants. Enkele van de populairste attracties in Parijs zijn de Eiffeltoren, het Louvre Museum en de Notre-Dame kathedraal.

2. Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een kustgebied in het zuidoosten van Frankrijk, dat bekend staat om zijn prachtige stranden, luxe resorts en bruisende nachtleven. Enkele van de populairste steden aan de Côte d’Azur zijn Nice, Cannes en Saint-Tropez.

3. Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk, die bekend staat om zijn prachtige landschap, historische steden en heerlijke keuken. Enkele van de populairste steden in de Provence zijn Aix-en-Provence, Avignon en Marseille.

4. Bordeaux

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk, die bekend staat om zijn wijnproductie en prachtige architectuur. De stad heeft veel te bieden, van historische gebouwen tot moderne kunstgalerijen en uitstekende restaurants.

5. Bretagne

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk, die bekend staat om zijn prachtige kustlijn, middeleeuwse steden en heerlijke zeevruchten. Enkele van de populairste steden in Bretagne zijn Saint-Malo, Rennes en Quimper.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de schoolvakanties. De schoolvakanties in Frankrijk zijn verdeeld over drie zones en kunnen elk jaar iets verschillen. Als je buiten de schoolvakanties om op vakantie gaat, dan kun je drukte vermijden en mogelijk geld besparen. Maar als je kinderen hebt, dan moet je rekening houden met de vakantiedata van de school. Frankrijk heeft veel te bieden als vakantiebestemming, van prachtige stranden tot historische steden en pittoreske dorpjes. Enkele van de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk zijn Parijs, de Côte d’Azur, de Provence, Bordeaux en Bretagne.