Stadscamping Frankrijk: Kamperen in de stad

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes. Maar wist je dat je in Frankrijk ook kunt kamperen in de stad? Stadscampings zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en bieden een unieke manier om een stad te ontdekken. In dit artikel lees je alles over stadscampings in Frankrijk.

Wat is een stadscamping?

Een stadscamping is een camping die zich bevindt in of vlakbij een stad. Het idee achter stadscampings is dat je de stad kunt ontdekken, terwijl je toch kunt genieten van de voordelen van kamperen. Zo kun je bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer naar het centrum van de stad gaan en de bezienswaardigheden bekijken. Stadscampings zijn vaak kleinschaliger dan reguliere campings en hebben minder faciliteiten, maar bieden wel de mogelijkheid om te kamperen in een stedelijke omgeving.

Waar vind je stadscampings in Frankrijk?

Stadscampings zijn te vinden in verschillende steden in Frankrijk. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen in Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux en Nice. De meeste stadscampings zijn gelegen aan de rand van de stad, zodat je gemakkelijk het centrum kunt bereiken. Sommige stadscampings zijn zelfs gelegen in een groene omgeving, waardoor je kunt genieten van de rust en de natuur, terwijl je toch dicht bij de stad bent.

Wat zijn de voordelen van een stadscamping?

Een stadscamping biedt verschillende voordelen ten opzichte van een reguliere camping. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt de stad ontdekken zonder dat je een hotel hoeft te boeken.
 • Je kunt genieten van de voordelen van kamperen, zoals de natuur en de rust.
 • Je kunt gemakkelijk het centrum van de stad bereiken met de fiets of het openbaar vervoer.
 • Je kunt de stad op een unieke manier ontdekken, door te kamperen in een stedelijke omgeving.

Wat zijn de nadelen van een stadscamping?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan een stadscamping. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen voor je op een rijtje gezet:

 • Stadscampings zijn vaak kleinschaliger dan reguliere campings en hebben minder faciliteiten.
 • Stadscampings zijn vaak duurder dan reguliere campings.
 • Je hebt minder privacy dan op een reguliere camping, omdat je dichter op elkaar zit.
 • Je hebt meer last van geluidsoverlast, omdat stadscampings vaak gelegen zijn in een drukke omgeving.

Wat zijn de kosten van een stadscamping?

De kosten van een stadscamping zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van de camping en de faciliteiten. Over het algemeen zijn stadscampings duurder dan reguliere campings, omdat ze zich bevinden in een stedelijke omgeving. De gemiddelde prijs voor een overnachting op een stadscamping in Frankrijk ligt tussen de €20 en €40 per nacht.

Welke faciliteiten bieden stadscampings?

Stadscampings bieden over het algemeen minder faciliteiten dan reguliere campings. Hieronder hebben we de meest voorkomende faciliteiten voor je op een rijtje gezet:

 • Sanitaire voorzieningen, zoals douches en toiletten.
 • Een receptie waar je informatie kunt krijgen over de stad en de omgeving.
 • Een kleine winkel waar je basisbenodigdheden kunt kopen, zoals brood en melk.
 • Een speeltuin voor kinderen.
 • Een gemeenschappelijke ruimte waar je kunt koken en eten.

Welke stadscampings zijn aan te raden?

Er zijn verschillende stadscampings in Frankrijk die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder hebben we een aantal aanraders voor je op een rijtje gezet:

 • Camping Indigo Paris Bois de Boulogne: Deze camping ligt aan de rand van Parijs, in een groene omgeving. Vanaf de camping kun je gemakkelijk het centrum van Parijs bereiken.
 • Camping Lyon: Deze camping ligt op slechts 10 minuten van het centrum van Lyon en biedt een prachtig uitzicht over de stad.
 • Camping du Port de Plaisance: Deze camping ligt in de buurt van Bordeaux en biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Garonne.
 • Camping Le Clos du Lac: Deze camping ligt in de buurt van Annecy en biedt een prachtig uitzicht over het meer van Annecy.

Conclusie

Een stadscamping is een unieke manier om een stad te ontdekken. Je kunt genieten van de voordelen van kamperen, terwijl je toch dicht bij het centrum van de stad bent. Stadscampings zijn kleinschaliger dan reguliere campings en bieden minder faciliteiten, maar zijn wel een stuk duurder. Als je op zoek bent naar een bijzondere vakantie-ervaring, dan is een stadscamping zeker de moeite waard.