Strand vakantie Frankrijk: genieten van zon, zee en strand

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige steden, indrukwekkende natuur en heerlijk eten. Maar wat veel mensen aantrekt is de kustlijn van Frankrijk. Met meer dan 5500 kilometer aan kust is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. In dit artikel lees je alles over een strand vakantie in Frankrijk.

De mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk heeft een aantal prachtige stranden die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden van Frankrijk:

 • Plage de Pampelonne – Dit strand ligt in de buurt van Saint-Tropez en is een van de bekendste stranden van Frankrijk. Het is een langgerekt strand met helderblauw water en wit zand. Het strand is populair bij beroemdheden en er zijn dan ook veel luxe strandtenten te vinden.
 • Plage de Palombaggia – Dit strand ligt op het eiland Corsica en wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van Europa. Het strand heeft wit zand en turquoise water en wordt omringd door rotsen en pijnbomen.
 • Plage de l’Espiguette – Dit strand ligt in de buurt van Montpellier en is een van de grootste stranden van Frankrijk. Het strand is maar liefst 18 kilometer lang en heeft duinen die wel 10 meter hoog zijn.
 • Plage de la Côte des Basques – Dit strand ligt in Biarritz en is populair bij surfers vanwege de hoge golven. Het strand heeft een prachtig uitzicht op de kliffen en de vuurtoren van Biarritz.

Activiteiten op het strand

Een strand vakantie in Frankrijk biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt doen op het strand:

 • Zwemmen – Met de vele kilometers aan kustlijn is er altijd wel een geschikt strand om te zwemmen. Let wel op de waarschuwingsborden en volg de instructies van de strandwachten op.
 • Surfen – Frankrijk is een populaire bestemming voor surfers vanwege de hoge golven. Er zijn veel surfscholen te vinden waar je lessen kunt nemen.
 • Kajakken – Op veel stranden kun je kajaks huren en de kustlijn verkennen vanaf het water.
 • Strandwandelingen – Een strandwandeling is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Veel stranden hebben wandelpaden die langs de kustlijn lopen.
 • Beachvolleybal – Op veel stranden kun je beachvolleyballen. Neem een bal mee en speel een potje met vrienden of familie.

Accommodaties aan het strand

Als je op zoek bent naar een accommodatie aan het strand, dan zijn er genoeg mogelijkheden in Frankrijk. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Camping – Frankrijk heeft veel campings aan de kustlijn. Je kunt hier een tent of caravan huren en genieten van het buitenleven.
 • Hotel – Er zijn veel hotels te vinden aan de kustlijn van Frankrijk. Van luxe hotels tot budgethotels, er is voor ieder wat wils.
 • Vakantiehuis – Als je met een groep op vakantie gaat, dan is een vakantiehuis een goede optie. Er zijn veel vakantiehuizen te vinden aan de kustlijn van Frankrijk.
 • Appartement – Als je liever zelf wilt koken en meer privacy wilt, dan is een appartement een goede optie. Er zijn veel appartementen te vinden aan de kustlijn van Frankrijk.

De beste tijd om naar het strand te gaan

De beste tijd om naar het strand te gaan in Frankrijk is van juni tot en met september. In deze maanden is het weer het beste en zijn de meeste strandtenten en activiteiten geopend. Houd er wel rekening mee dat het in juli en augustus erg druk kan zijn op de stranden. Als je liever wat meer rust wilt, dan kun je beter in juni of september gaan.

Conclusie

Een strand vakantie in Frankrijk is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van de zon, zee en strand. Met de vele kilometers aan kustlijn is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. Of je nu wilt zwemmen, surfen of gewoon wilt ontspannen op het strand, er zijn genoeg activiteiten te doen. En met de vele accommodaties aan het strand is er altijd wel een geschikte plek om te verblijven. Dus pak je koffer en geniet van een heerlijke strand vakantie in Frankrijk!