Strandvakantie Frankrijk: Genieten van de Franse kust

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige steden, indrukwekkende natuur en heerlijk eten. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Frankrijk ook een ideale bestemming is voor een strandvakantie. Met een kustlijn van maar liefst 5500 kilometer is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. In dit artikel lees je alles over een strandvakantie in Frankrijk.

De mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk heeft een grote variatie aan stranden. Van brede zandstranden tot kleine baaitjes en van ruige kliffen tot rustige baaien. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste stranden van Frankrijk:

 • Plage de Pampelonne: Dit strand ligt in de buurt van Saint-Tropez en is een van de bekendste stranden van Frankrijk. Het is een langgerekt zandstrand met helderblauw water en veel luxe strandtenten.
 • Plage de Palombaggia: Dit strand ligt op het eiland Corsica en wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van Europa. Het is een langgerekt zandstrand met kristalhelder water en omringd door rotsen en pijnbomen.
 • Plage de l’Espiguette: Dit strand ligt in de buurt van Montpellier en is een van de grootste zandstranden van Frankrijk. Het is een breed strand met duinen en een prachtig uitzicht op de zee.
 • Plage de la Côte des Basques: Dit strand ligt in Biarritz en is een populaire surfspot. Het is een rotsachtig strand met hoge golven en een prachtig uitzicht op de kliffen.
 • Plage de la Grande Conche: Dit strand ligt in de buurt van Royan en is een van de bekendste stranden aan de Atlantische kust. Het is een breed zandstrand met veel faciliteiten en een gezellige boulevard.

Activiteiten op het strand

Een strandvakantie in Frankrijk biedt meer dan alleen zonnen en zwemmen. Er zijn tal van activiteiten te doen op het strand, zoals:

 • Surfen: Frankrijk is een populaire surfbestemming vanwege de hoge golven aan de Atlantische kust. Er zijn veel surfscholen te vinden waar je lessen kunt nemen.
 • Kajakken: Op veel stranden kun je kajaks huren en de kustlijn verkennen vanaf het water.
 • Wandelen: Veel stranden liggen in de buurt van natuurgebieden waar je prachtige wandelingen kunt maken.
 • Strandzeilen: Op sommige stranden kun je strandzeilen huren en over het strand racen.
 • Duiken: De Franse kust heeft veel mooie duiklocaties waar je kunt genieten van de onderwaterwereld.

De beste tijd voor een strandvakantie in Frankrijk

De beste tijd voor een strandvakantie in Frankrijk is van juni tot en met september. In deze maanden is het weer het meest stabiel en zijn de temperaturen het hoogst. Houd er wel rekening mee dat het in juli en augustus erg druk kan zijn op de stranden, vooral aan de Côte d’Azur. Als je liever wat meer rust hebt, kun je beter in juni of september gaan.

De mooiste kustplaatsen van Frankrijk

Naast de prachtige stranden heeft Frankrijk ook veel mooie kustplaatsen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste kustplaatsen van Frankrijk:

 • Saint-Tropez: Deze mondaine badplaats aan de Côte d’Azur is bekend vanwege de luxe jachten en de chique winkels. Het heeft een gezellige boulevard en een prachtige oude stad.
 • Biarritz: Deze stad aan de Atlantische kust is een populaire surfbestemming. Het heeft een gezellig centrum en een prachtig strand met hoge golven.
 • Cassis: Dit charmante dorpje aan de Middellandse Zee ligt aan de voet van de Calanques, een indrukwekkende rotsformatie. Het heeft een gezellige haven en een mooi strand.
 • Deauville: Deze badplaats aan de Normandische kust is bekend vanwege de mooie villa’s en het casino. Het heeft een breed zandstrand en een gezellige boulevard.
 • Collioure: Dit pittoreske dorpje aan de Middellandse Zee ligt vlakbij de Spaanse grens. Het heeft een prachtige baai en een gezellig centrum met smalle straatjes en kleurrijke huizen.

Conclusie

Een strandvakantie in Frankrijk is een ideale manier om te genieten van de Franse kust. Met een grote variatie aan stranden en activiteiten is er voor iedereen wel iets te vinden. Of je nu wilt surfen, wandelen of gewoon wilt ontspannen op het strand, Frankrijk heeft het allemaal. Daarnaast zijn er veel mooie kustplaatsen die een bezoek waard zijn. Kortom, een strandvakantie in Frankrijk is een aanrader voor iedereen die houdt van zon, zee en strand.