Streken Noord Frankrijk

Als je denkt aan Frankrijk, denk je waarschijnlijk aan de Eiffeltoren, de Franse keuken en de Franse Riviera. Maar Frankrijk heeft nog veel meer te bieden dan alleen deze bekende toeristische attracties. In het noorden van Frankrijk vind je een aantal prachtige streken die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de streken Noord Frankrijk.

1. Picardië

Picardië is een regio in het noorden van Frankrijk, gelegen tussen Parijs en de Belgische grens. Het is een regio met een rijke geschiedenis en cultuur. In Picardië vind je veel middeleeuwse kastelen, abdijen en kerken. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Picardië is de kathedraal van Amiens, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast is de Baai van de Somme een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Hier kun je genieten van prachtige landschappen en een grote verscheidenheid aan vogels.

2. Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais is een regio in het noorden van Frankrijk, gelegen aan de grens met België. Het is een regio met een rijke geschiedenis en cultuur. In Nord-Pas-de-Calais vind je veel historische steden, zoals Lille, Arras en Douai. Deze steden hebben een prachtige architectuur en zijn rijk aan kunst en cultuur. Daarnaast is Nord-Pas-de-Calais een belangrijke regio voor de Franse industrie. Hier vind je veel fabrieken en bedrijven die bijdragen aan de economie van Frankrijk.

3. Champagne-Ardenne

Champagne-Ardenne is een regio in het noordoosten van Frankrijk, bekend om zijn champagne. Hier vind je de beroemde champagnehuizen, zoals Moët & Chandon en Veuve Clicquot. Naast champagne heeft Champagne-Ardenne nog veel meer te bieden. Zo kun je hier genieten van prachtige natuur, zoals het Regionaal Natuurpark van de Montagne de Reims. Ook vind je hier veel historische steden, zoals Troyes en Reims, met prachtige kerken en kathedralen.

4. Normandië

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk, bekend om zijn D-Day stranden en Mont Saint-Michel. Normandië heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Hier vind je veel middeleeuwse kastelen, abdijen en kerken. Daarnaast is Normandië een belangrijke regio voor de Franse landbouw. Hier vind je veel boerderijen en velden met graan en groenten. Een bezoek aan Normandië is niet compleet zonder een bezoek aan de D-Day stranden en Mont Saint-Michel.

5. Pas-de-Calais

Pas-de-Calais is een departement in het noorden van Frankrijk, gelegen aan de kust. Het is een regio met een rijke geschiedenis en cultuur. In Pas-de-Calais vind je veel historische steden, zoals Boulogne-sur-Mer en Calais. Deze steden hebben een prachtige architectuur en zijn rijk aan kunst en cultuur. Daarnaast is Pas-de-Calais een belangrijke regio voor de Franse visserij. Hier vind je veel vissersdorpjes en vismarkten waar je verse vis kunt kopen.

Conclusie

De streken Noord Frankrijk hebben veel te bieden voor toeristen. Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur, natuur of lekker eten, in deze regio’s vind je het allemaal. Van de middeleeuwse kastelen in Picardië tot de champagnehuizen in Champagne-Ardenne en de D-Day stranden in Normandië, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek een reis naar Noord Frankrijk en ontdek deze prachtige regio’s zelf!