Vakantie boerderij Frankrijk: genieten van rust en natuur

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Wie op zoek is naar een vakantiebestemming waar rust en natuur centraal staan, kan kiezen voor een vakantie boerderij in Frankrijk. In dit artikel lees je alles over vakantie boerderijen in Frankrijk en waarom dit een ideale vakantiebestemming is.

Wat is een vakantie boerderij?

Een vakantie boerderij is een accommodatie op het platteland waar je kunt genieten van rust, natuur en het boerenleven. Vaak zijn deze boerderijen omgebouwd tot vakantieverblijven en bieden ze verschillende faciliteiten aan, zoals een zwembad, speeltuin en fietsverhuur. Je kunt er verblijven in een vakantiehuisje, appartement of op een camping. Een vakantie boerderij is ideaal voor gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers en rustzoekers.

Waarom kiezen voor een vakantie boerderij in Frankrijk?

Frankrijk is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het heeft prachtige steden, zoals Parijs, Lyon en Marseille, maar ook een schitterende natuur met bergen, bossen en meren. Een vakantie boerderij in Frankrijk biedt de ideale combinatie van rust, natuur en cultuur. Je kunt er genieten van het boerenleven, wandelen in de natuur en de lokale cultuur ontdekken. Daarnaast is Frankrijk een land met een heerlijke keuken, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals kaas, wijn en stokbrood.

Populaire regio’s voor een vakantie boerderij in Frankrijk

Frankrijk is een groot land en heeft veel verschillende regio’s die geschikt zijn voor een vakantie boerderij. Hieronder vind je een overzicht van de populairste regio’s:

 • Provence: deze regio staat bekend om zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Een vakantie boerderij in de Provence biedt de ideale combinatie van rust, natuur en cultuur.
 • Dordogne: deze regio heeft een schitterende natuur met rivieren, bossen en grotten. Daarnaast vind je er veel middeleeuwse kastelen en pittoreske dorpjes. Een vakantie boerderij in de Dordogne is ideaal voor natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers.
 • Ardèche: deze regio heeft een ruige natuur met bergen, rivieren en grotten. Je kunt er kanoën, wandelen en mountainbiken. Een vakantie boerderij in de Ardèche is ideaal voor actieve vakantiegangers.
 • Bretagne: deze regio heeft een ruige kustlijn met kliffen en stranden. Daarnaast vind je er veel historische steden en dorpen. Een vakantie boerderij in Bretagne is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Faciliteiten op een vakantie boerderij in Frankrijk

Een vakantie boerderij in Frankrijk biedt verschillende faciliteiten aan, afhankelijk van de locatie en het type accommodatie. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende faciliteiten:

 • Zwembad: veel vakantie boerderijen hebben een zwembad waar je kunt afkoelen tijdens warme zomerdagen.
 • Speeltuin: voor kinderen is er vaak een speeltuin met schommels, glijbanen en trampolines.
 • Fietsverhuur: je kunt vaak fietsen huren om de omgeving te verkennen.
 • Wasmachine: op sommige vakantie boerderijen kun je gebruik maken van een wasmachine.
 • Barbecue: op veel vakantie boerderijen kun je gebruik maken van een barbecue om gezellig te grillen.

Soorten accommodaties op een vakantie boerderij in Frankrijk

Een vakantie boerderij in Frankrijk biedt verschillende soorten accommodaties aan, afhankelijk van de locatie en het type boerderij. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende accommodaties:

 • Vakantiehuisje: een vakantiehuisje is een volledig ingericht huisje met eigen keuken, badkamer en slaapkamers.
 • Appartement: een appartement is een volledig ingerichte woning met eigen keuken, badkamer en slaapkamers.
 • Camping: op sommige vakantie boerderijen kun je kamperen met eigen tent of caravan.

Conclusie

Een vakantie boerderij in Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor wie op zoek is naar rust, natuur en het boerenleven. Je kunt er genieten van de lokale cultuur, wandelen in de natuur en ontspannen bij het zwembad. Daarnaast biedt een vakantie boerderij verschillende faciliteiten aan, zoals een speeltuin, fietsverhuur en barbecue. Er zijn verschillende regio’s in Frankrijk die geschikt zijn voor een vakantie boerderij, zoals de Provence, Dordogne, Ardèche en Bretagne. Kortom, een vakantie boerderij in Frankrijk is een unieke vakantie-ervaring die je niet snel zult vergeten.