Vakantie Camping Frankrijk: De ideale vakantiebestemming voor het hele gezin

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Maar wat maakt een vakantie op een camping in Frankrijk zo bijzonder? In dit artikel lees je alles over de voordelen van een vakantie op een camping in Frankrijk en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste camping.

De voordelen van een vakantie op een camping in Frankrijk

Een vakantie op een camping in Frankrijk heeft veel voordelen ten opzichte van andere vakantiebestemmingen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Natuur en rust: Frankrijk heeft een prachtige natuur en op een camping kun je hier optimaal van genieten. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of gewoon genieten van de rust en stilte.
 • Gezelligheid: Op een camping in Frankrijk ontmoet je snel andere vakantiegangers. Dit zorgt voor gezelligheid en nieuwe vriendschappen.
 • Kindvriendelijk: Veel campings in Frankrijk zijn speciaal ingericht voor gezinnen met kinderen. Er zijn vaak veel faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma’s.
 • Goedkoop: Een vakantie op een camping in Frankrijk is vaak goedkoper dan een vakantie in een hotel of resort. Je kunt zelf koken en hoeft geen dure restaurants te bezoeken.
 • Vrijheid: Op een camping heb je veel vrijheid. Je kunt zelf bepalen wanneer je opstaat, wat je gaat doen en wanneer je gaat slapen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een camping in Frankrijk?

Als je besluit om op vakantie te gaan naar een camping in Frankrijk, is het belangrijk om de juiste camping te kiezen. Hieronder hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kiezen van een camping:

 • Ligging: Kies een camping die goed bereikbaar is en in de buurt ligt van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken.
 • Faciliteiten: Kijk goed naar de faciliteiten die de camping biedt. Wil je bijvoorbeeld graag zwemmen of sporten? Zorg dan dat de camping hier de juiste faciliteiten voor heeft.
 • Animatie: Als je met kinderen op vakantie gaat, is het belangrijk dat er animatie aanwezig is. Zo kunnen de kinderen zich vermaken terwijl jij even tot rust komt.
 • Grootte: Kies een camping die past bij jouw wensen. Wil je graag een kleine camping met veel rust of juist een grote camping met veel gezelligheid?
 • Prijs: Kijk goed naar de prijs van de camping. Is dit inclusief alle faciliteiten of moet je hier extra voor betalen?

Populaire campings in Frankrijk

Er zijn ontzettend veel campings in Frankrijk, dus het kan lastig zijn om de juiste camping te kiezen. Hieronder hebben we een aantal populaire campings voor je op een rijtje gezet:

 • Camping Les Sablons: Deze camping ligt in de Languedoc-Roussillon en heeft een eigen privéstrand. Er zijn veel faciliteiten voor kinderen en er is een groot zwembad.
 • Camping Le Brasilia: Deze camping ligt in de buurt van Perpignan en heeft een eigen wellnesscentrum. Er zijn veel sportfaciliteiten en er is een groot zwembad met glijbanen.
 • Camping La Sirène: Deze camping ligt in de buurt van Argelès-sur-Mer en heeft een groot waterpark met glijbanen. Er zijn veel faciliteiten voor kinderen en er is een uitgebreid animatieprogramma.
 • Camping Domaine de la Yole: Deze camping ligt in de buurt van Valras-Plage en heeft een eigen wijngaard. Er zijn veel sportfaciliteiten en er is een groot zwembad.
 • Camping Les Méditerranées: Deze camping ligt in de buurt van Cap d’Agde en heeft een eigen privéstrand. Er zijn veel faciliteiten voor kinderen en er is een groot zwembad met glijbanen.

Conclusie

Een vakantie op een camping in Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Je kunt genieten van de prachtige natuur, gezelligheid en vrijheid. Het is belangrijk om goed te kijken naar de faciliteiten en prijzen van de camping voordat je een keuze maakt. Hopelijk heb je met dit artikel meer inzicht gekregen in de voordelen van een vakantie op een camping in Frankrijk en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste camping.