Vakantie Frankrijk camping aan zee

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Een vakantie in Frankrijk is dan ook niet compleet zonder een verblijf op een camping aan zee. In dit artikel lees je alles over een vakantie Frankrijk camping aan zee.

Waarom kiezen voor een camping aan zee in Frankrijk?

Een camping aan zee in Frankrijk biedt vele voordelen. Zo kun je genieten van de prachtige stranden en de zee, maar ook van de vele faciliteiten die de campings bieden. Denk hierbij aan zwembaden, restaurants, animatieprogramma’s en sportfaciliteiten. Daarnaast zijn de campings vaak gelegen in mooie natuurgebieden, waardoor je ook kunt genieten van de rust en de natuur.

Populaire regio’s voor een camping aan zee in Frankrijk

Frankrijk heeft vele mooie regio’s waar je kunt genieten van een vakantie op een camping aan zee. Hieronder vind je een overzicht van de populairste regio’s:

 • Côte d’Azur: deze regio staat bekend om zijn luxe en glamour. Hier vind je prachtige stranden en mooie campings met veel faciliteiten.
 • Bretagne: deze regio heeft een ruige kustlijn en mooie stranden. Hier kun je genieten van de rust en de natuur.
 • Languedoc-Roussillon: deze regio heeft een lange kustlijn met mooie stranden en gezellige badplaatsen. Hier vind je veel campings met zwembaden en animatieprogramma’s.
 • Aquitaine: deze regio heeft prachtige stranden en duinen. Hier kun je genieten van de rust en de natuur, maar ook van de gezellige badplaatsen.

Faciliteiten op een camping aan zee in Frankrijk

Een camping aan zee in Frankrijk biedt vele faciliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende faciliteiten:

 • Zwembaden: veel campings hebben één of meerdere zwembaden. Hier kun je lekker zwemmen en zonnen.
 • Restaurants: op de meeste campings kun je lekker eten in een restaurant. Hier kun je genieten van lokale specialiteiten en internationale gerechten.
 • Animatieprogramma’s: veel campings hebben een animatieteam dat activiteiten organiseert voor jong en oud. Denk hierbij aan sporttoernooien, spelletjes en shows.
 • Sportfaciliteiten: op veel campings kun je sporten zoals tennis, volleybal en voetbal. Ook kun je vaak fietsen huren om de omgeving te verkennen.
 • Winkels: op de meeste campings vind je een supermarkt waar je boodschappen kunt doen. Ook zijn er vaak winkeltjes waar je souvenirs en strandspullen kunt kopen.

Activiteiten in de omgeving van een camping aan zee in Frankrijk

Naast de faciliteiten op de camping zelf, kun je ook genieten van de vele activiteiten in de omgeving. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

 • Strand: natuurlijk kun je genieten van de prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Hier kun je zwemmen, zonnen en watersporten beoefenen.
 • Steden: Frankrijk heeft vele mooie steden die een bezoek waard zijn, zoals Nice, Marseille en Bordeaux.
 • Natuur: Frankrijk heeft prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen en genieten van de rust en de natuur.
 • Pretparken: in Frankrijk vind je vele pretparken, zoals Disneyland Parijs, Parc Astérix en Futuroscope.
 • Cultuur: Frankrijk heeft een rijke cultuur met vele musea, kastelen en historische gebouwen.

Conclusie

Een vakantie Frankrijk camping aan zee biedt vele voordelen. Je kunt genieten van de prachtige stranden en de zee, maar ook van de vele faciliteiten op de campings. Daarnaast kun je genieten van de rust en de natuur in de mooie natuurgebieden. Frankrijk heeft vele mooie regio’s waar je kunt genieten van een vakantie op een camping aan zee, zoals de Côte d’Azur, Bretagne, Languedoc-Roussillon en Aquitaine. Kortom, een vakantie Frankrijk camping aan zee is een aanrader voor iedereen die wil genieten van zon, zee, strand en natuur.