Vakantie Frankrijk met kinderen

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Een vakantie in Frankrijk met kinderen kan dan ook een onvergetelijke ervaring zijn. In dit artikel geven we tips en suggesties voor een geslaagde vakantie in Frankrijk met kinderen.

De beste regio’s voor een vakantie met kinderen

Frankrijk is een groot land en heeft veel verschillende regio’s die geschikt zijn voor een vakantie met kinderen. Hieronder vind je een overzicht van de beste regio’s:

 • De Provence: Deze regio in het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschap, historische steden en heerlijke keuken. Kinderen zullen genieten van de vele outdoor activiteiten, zoals kanoën, fietsen en wandelen.
 • De Franse Alpen: Voor gezinnen die van avontuur houden, is een vakantie in de Franse Alpen een aanrader. Hier kun je skiën, snowboarden, wandelen en mountainbiken. Ook zijn er veel leuke attracties voor kinderen, zoals pretparken en dierentuinen.
 • De Côte d’Azur: Deze regio aan de Middellandse Zee is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden en het zonnige klimaat. Kinderen zullen genieten van de vele watersporten en attracties, zoals waterparken en dierentuinen.
 • De Loirestreek: Deze regio staat bekend om zijn kastelen en historische steden. Kinderen zullen genieten van de vele activiteiten, zoals paardrijden, fietsen en kanoën.

Activiteiten voor kinderen in Frankrijk

Frankrijk heeft veel te bieden voor kinderen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

 • Pretparken: Frankrijk heeft veel pretparken die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Enkele populaire parken zijn Disneyland Parijs, Parc Astérix en Futuroscope.
 • Dierentuinen: Er zijn veel dierentuinen in Frankrijk waar kinderen kunnen kennismaken met verschillende diersoorten. Enkele populaire dierentuinen zijn Zoo de la Flèche, Parc Zoologique de Paris en La Palmyre Zoo.
 • Stranden: Frankrijk heeft veel prachtige stranden waar kinderen kunnen zwemmen, zandkastelen bouwen en watersporten beoefenen. Enkele populaire stranden zijn Plage de Pampelonne, Plage de la Grande Conche en Plage de la Côte des Basques.
 • Outdoor activiteiten: Frankrijk heeft veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen, kanoën en paardrijden. Kinderen zullen genieten van de prachtige natuur en het avontuurlijke karakter van deze activiteiten.
 • Cultuur: Frankrijk heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Kinderen zullen genieten van een bezoek aan historische steden, kastelen en musea. Enkele populaire attracties zijn het Louvre, het Paleis van Versailles en de Eiffeltoren.

Accommodaties voor gezinnen met kinderen

Frankrijk heeft veel accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Hieronder vind je een overzicht van de beste opties:

 • Campings: Frankrijk heeft veel campings die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Veel campings hebben zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma’s voor kinderen.
 • Vakantieparken: Er zijn veel vakantieparken in Frankrijk die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Deze parken hebben vaak zwembaden, speeltuinen en animatieprogramma’s voor kinderen.
 • Hotels: Er zijn veel hotels in Frankrijk die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Veel hotels hebben familiekamers en bieden kinderopvang en activiteiten voor kinderen.
 • Vakantiehuizen: Er zijn veel vakantiehuizen in Frankrijk die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Deze huizen hebben vaak tuinen en speelgoed voor kinderen.

Tips voor een geslaagde vakantie in Frankrijk met kinderen

Hieronder vind je enkele tips voor een geslaagde vakantie in Frankrijk met kinderen:

 • Plan vooruit: Zorg ervoor dat je van tevoren een planning maakt en activiteiten reserveert. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je optimaal genieten van je vakantie.
 • Neem voldoende tijd: Frankrijk is een groot land en er is veel te zien en te doen. Neem daarom voldoende tijd om alles te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving.
 • Neem voldoende spullen mee: Zorg ervoor dat je voldoende spullen meeneemt voor je kinderen, zoals speelgoed, zwemkleding en zonnebrandcrème.
 • Probeer lokale gerechten: Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke keuken. Probeer daarom lokale gerechten en laat je kinderen kennismaken met nieuwe smaken en gerechten.
 • Geniet van de natuur: Frankrijk heeft prachtige natuur en veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Geniet daarom van de natuur en maak mooie wandelingen of fietstochten met je kinderen.

Conclusie

Een vakantie in Frankrijk met kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Met de juiste planning en accommodatie kun je optimaal genieten van je vakantie en je kinderen een onvergetelijke ervaring bezorgen.