Vakantie Frankrijk september: genieten van nazomerse temperaturen en rustige stranden

September is een ideale maand om op vakantie te gaan naar Frankrijk. De zomerdrukte is voorbij, de temperaturen zijn nog aangenaam en de natuur is op zijn mooist. Bovendien zijn de stranden rustiger en zijn er tal van culturele evenementen en festivals te bezoeken. In dit artikel lees je alles over een vakantie in Frankrijk in september.

Waar naartoe in Frankrijk?

Frankrijk is een groot land met tal van mooie bestemmingen. In september zijn er echter een aantal regio’s die extra aantrekkelijk zijn:

  • De Côte d’Azur: deze regio in het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige stranden, azuurblauwe zee en mondaine badplaatsen als Cannes en Saint-Tropez. In september zijn de temperaturen nog aangenaam en zijn de stranden rustiger dan in de zomermaanden.
  • De Provence: deze regio staat bekend om zijn lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. In september is het er nog warm genoeg om te genieten van het buitenleven, maar niet meer zo heet als in de zomermaanden.
  • Bretagne: deze regio in het noordwesten van Frankrijk heeft een ruige kustlijn, schilderachtige dorpjes en een rijke Keltische geschiedenis. In september is het er rustiger dan in de zomermaanden, maar nog steeds aangenaam genoeg om te wandelen en te fietsen.

Wat te doen in september in Frankrijk?

Naast genieten van de nazomerse temperaturen en rustige stranden, zijn er tal van andere activiteiten te doen in Frankrijk in september:

  • Bezoek een wijnfestival: september is de maand van de druivenoogst en er zijn dan ook tal van wijnfestivals te bezoeken in Frankrijk. Zo is er bijvoorbeeld het Fête des Vendanges in Montmartre, waar de wijngaarden van Parijs liggen.
  • Bezoek een cultureel evenement: in september zijn er tal van culturele evenementen en festivals te bezoeken in Frankrijk. Zo is er bijvoorbeeld het Festival d’Automne in Parijs, waar theater, dans en muziek centraal staan.
  • Maak een wandeling in de natuur: de natuur is op zijn mooist in september, met prachtige herfstkleuren en een aangename temperatuur. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de Gorges du Verdon of het Parc Naturel Régional du Luberon.

Praktische tips voor een vakantie in Frankrijk in september

Als je op vakantie gaat naar Frankrijk in september, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Neem warme kleding mee: hoewel de temperaturen nog aangenaam zijn, kan het ’s avonds en ’s nachts flink afkoelen. Neem dus warme kleding mee, zoals een trui of vest.
  • Boek accommodatie op tijd: hoewel het in september rustiger is dan in de zomermaanden, kan het nog steeds druk zijn op populaire bestemmingen. Boek daarom je accommodatie op tijd, zodat je zeker bent van een plekje.
  • Houd rekening met openingstijden: in september zijn sommige bezienswaardigheden en restaurants minder lang geopend dan in de zomermaanden. Houd hier rekening mee bij het plannen van je activiteiten.

Conclusie

Een vakantie naar Frankrijk in september is een aanrader voor iedereen die wil genieten van nazomerse temperaturen, rustige stranden en prachtige natuur. Bovendien zijn er tal van culturele evenementen en festivals te bezoeken. Houd wel rekening met de praktische zaken, zoals het meenemen van warme kleding en het op tijd boeken van accommodatie.