Vakantie gebied Frankrijk: ontdek de mooiste regio’s van het land

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft dan ook ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en gastronomie. Maar waar moet je nu precies naartoe als je op zoek bent naar een vakantie gebied in Frankrijk? In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste regio’s van het land.

1. De Provence

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om haar prachtige lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. In de zomermaanden is het er heerlijk warm en kun je genieten van de zon op een van de vele terrasjes. Bezoek ook zeker de stad Avignon, met haar imposante pauselijke paleis en de beroemde brug van Avignon.

2. De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is misschien wel de bekendste vakantiebestemming van Frankrijk. Deze regio aan de Middellandse Zee staat bekend om haar luxe badplaatsen, zoals Cannes en Saint-Tropez. Maar ook de natuur is er prachtig, met de azuurblauwe zee en de groene heuvels. Breng ook zeker een bezoek aan het vorstendom Monaco, met haar beroemde casino en prachtige jachten in de haven.

3. De Ardèche

De Ardèche is een regio in het zuidoosten van Frankrijk en staat bekend om haar ruige natuur en avontuurlijke activiteiten. Zo kun je er kanoën op de rivier de Ardèche, wandelen in de Gorges de l’Ardèche en mountainbiken door de bossen. Maar ook de pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen zijn een bezoekje waard.

4. De Elzas

De Elzas is een regio in het noordoosten van Frankrijk, tegen de grens met Duitsland. De regio staat bekend om haar prachtige vakwerkhuizen, heuvelachtige landschap en heerlijke wijnen. Bezoek ook zeker de stad Straatsburg, met haar imposante kathedraal en gezellige marktplein.

5. De Dordogne

De Dordogne is een regio in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend om haar prachtige kastelen, middeleeuwse stadjes en heerlijke keuken. Zo kun je er genieten van foie gras, truffels en heerlijke wijnen. Bezoek ook zeker de stad Sarlat, met haar gezellige markt en prachtige oude centrum.

6. De Loirestreek

De Loirestreek is een regio in het midden van Frankrijk en staat bekend om haar prachtige kastelen en wijngaarden. Zo kun je er de beroemde kastelen van Chambord, Chenonceau en Amboise bezoeken. Maar ook de stad Tours, met haar gezellige pleinen en oude straatjes, is een bezoekje waard.

7. De Pyreneeën

De Pyreneeën vormen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje en zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Zo kun je er wandelen in de bergen, skiën in de winter en genieten van de prachtige uitzichten. Bezoek ook zeker het stadje Lourdes, met haar beroemde bedevaartsoord en prachtige basiliek.

Conclusie

Frankrijk heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van vakantiegebieden. Of je nu op zoek bent naar prachtige natuur, pittoreske dorpjes of heerlijk eten, in Frankrijk vind je het allemaal. Hopelijk heb je door dit artikel inspiratie opgedaan voor jouw volgende vakantie naar Frankrijk. Bon voyage!