Vakantie huisje Noord Frankrijk: de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je helemaal tot rust kunt komen, dan is een vakantie huisje in Noord Frankrijk zeker een aanrader. Deze regio staat bekend om haar prachtige natuur, historische steden en pittoreske dorpjes. Bovendien is het een relatief rustige streek, waardoor je hier echt kunt genieten van de rust en ruimte.

Waarom kiezen voor een vakantie huisje in Noord Frankrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom Noord Frankrijk een ideale bestemming is voor een vakantie in een vakantie huisje. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Natuur: Noord Frankrijk staat bekend om haar prachtige natuur. Je vindt hier uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en schilderachtige rivieren. Ideaal voor wandel- en fietstochten!
 • Cultuur: In Noord Frankrijk vind je tal van historische steden en dorpen, zoals Lille, Arras en Amiens. Hier kun je genieten van prachtige architectuur, musea en andere culturele bezienswaardigheden.
 • Rust: Noord Frankrijk is een relatief rustige streek, waardoor je hier echt kunt genieten van de rust en ruimte. Ideaal als je even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.
 • Culinair genieten: Noord Frankrijk staat bekend om haar heerlijke streekgerechten, zoals tarte au maroilles, welke je zeker moet proeven tijdens je vakantie.

Waar vind je de mooiste vakantie huisjes in Noord Frankrijk?

Als je op zoek bent naar een vakantie huisje in Noord Frankrijk, dan heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder hebben we de populairste regio’s voor je op een rijtje gezet:

 • Picardië: Deze regio staat bekend om haar prachtige kustlijn, historische steden en pittoreske dorpjes. Ideaal voor een ontspannen vakantie aan zee.
 • Nord-Pas-de-Calais: Deze regio ligt vlakbij de Belgische grens en staat bekend om haar mooie natuur en historische steden, zoals Lille en Arras.
 • Champagne-Ardenne: Deze regio staat bekend om haar heerlijke champagnes en prachtige natuur. Ideaal voor een romantische vakantie met z’n tweeën.

Als je op zoek bent naar een vakantie huisje in Noord Frankrijk, dan kun je deze het beste boeken via een gespecialiseerde reisorganisatie. Zij hebben vaak een ruim aanbod aan vakantie huisjes in verschillende prijsklassen en regio’s. Bovendien kunnen zij je vaak ook helpen bij het plannen van leuke activiteiten en uitstapjes tijdens je vakantie.

Wat zijn leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Noord Frankrijk?

Als je op vakantie bent in een vakantie huisje in Noord Frankrijk, dan zijn er tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Hieronder hebben we de populairste voor je op een rijtje gezet:

 • Bezoek historische steden: Noord Frankrijk heeft tal van historische steden die zeker een bezoek waard zijn, zoals Lille, Arras en Amiens.
 • Maak een wandeling of fietstocht: Noord Frankrijk heeft prachtige natuur, die je het beste kunt ontdekken tijdens een wandeling of fietstocht.
 • Bezoek de kust: Picardië heeft een prachtige kustlijn met mooie stranden en gezellige badplaatsen.
 • Proef de lokale specialiteiten: Noord Frankrijk staat bekend om haar heerlijke streekgerechten, zoals tarte au maroilles en coq au vin.
 • Bezoek een champagnehuis: Champagne-Ardenne staat bekend om haar heerlijke champagnes. Bezoek een champagnehuis en proef de verschillende soorten champagne.

Conclusie

Een vakantie huisje in Noord Frankrijk is de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Je kunt hier genieten van prachtige natuur, historische steden en heerlijke streekgerechten. Bovendien is het een relatief rustige streek, waardoor je hier echt kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Boek je vakantie huisje via een gespecialiseerde reisorganisatie en ontdek de vele mogelijkheden die Noord Frankrijk te bieden heeft!