Vakantie Meer Frankrijk: Geniet van een Heerlijke Vakantie aan het Water

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige steden tot indrukwekkende natuur. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Frankrijk ook een groot aantal meren heeft waar je heerlijk kunt genieten van een vakantie aan het water. In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste meren van Frankrijk en geven we tips voor een onvergetelijke vakantie.

Lac d’Annecy

Een van de mooiste meren van Frankrijk is Lac d’Annecy. Dit meer ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en wordt omringd door prachtige bergen. Het heldere water van het meer is perfect om te zwemmen, te kajakken of te zeilen. Rondom het meer vind je gezellige dorpjes en stadjes, zoals Annecy en Talloires, waar je kunt genieten van de Franse keuken en cultuur.

Lac de Serre-Ponçon

Lac de Serre-Ponçon is een groot stuwmeer in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het meer is omringd door bergen en heeft een oppervlakte van maar liefst 28 vierkante kilometer. Hier kun je heerlijk zwemmen, vissen, zeilen en windsurfen. Ook kun je hier prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen.

Lac du Bourget

Lac du Bourget is het grootste natuurlijke meer van Frankrijk en ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het meer heeft een oppervlakte van 44 vierkante kilometer en is omringd door prachtige bergen. Hier kun je heerlijk zwemmen, zeilen en windsurfen. Ook kun je hier mooie fietstochten maken langs het meer.

Lac de Vouglans

Lac de Vouglans is een groot stuwmeer in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het meer heeft een oppervlakte van 35 vierkante kilometer en wordt omringd door prachtige bossen. Hier kun je heerlijk zwemmen, vissen en kajakken. Ook kun je hier mooie wandelingen maken in de omliggende bossen.

Lac de Sainte-Croix

Lac de Sainte-Croix is een groot stuwmeer in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het meer heeft een oppervlakte van 22 vierkante kilometer en wordt omringd door prachtige bergen. Hier kun je heerlijk zwemmen, kajakken en windsurfen. Ook kun je hier mooie wandelingen maken in de omliggende bergen.

Tips voor een onvergetelijke vakantie aan het meer

– Huur een boot: Huur een boot en verken het meer op je eigen tempo. Zo kun je op plekken komen waar je anders niet kunt komen en genieten van de rust en de natuur.

– Ga wandelen: Maak mooie wandelingen in de omliggende bergen en geniet van het prachtige uitzicht over het meer.

– Ga fietsen: Huur een fiets en maak mooie fietstochten langs het meer. Zo kun je op een actieve manier genieten van de omgeving.

– Ga vissen: Ga vissen in het meer en geniet van de rust en de stilte. Wie weet vang je wel een mooie vis!

– Bezoek de omliggende dorpjes en stadjes: Bezoek de gezellige dorpjes en stadjes rondom het meer en geniet van de Franse keuken en cultuur.

Conclusie

Frankrijk heeft veel te bieden als het gaat om vakantie aan het water. De meren van Frankrijk zijn prachtig en bieden volop mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu wilt zwemmen, zeilen, vissen of wandelen, er is voor ieder wat wils. Huur een boot, ga wandelen of fietsen, bezoek de omliggende dorpjes en stadjes en geniet van de Franse keuken en cultuur. Een vakantie aan het meer in Frankrijk is een ervaring om nooit te vergeten!