Vakantie Noord Frankrijk aan Zee

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee en strand, dan is Noord Frankrijk aan zee een perfecte keuze. Deze regio heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en plezierige vakantie. Van prachtige stranden tot charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden, Noord Frankrijk aan zee heeft het allemaal.

De stranden van Noord Frankrijk aan zee

De stranden van Noord Frankrijk aan zee zijn een van de grootste attracties van de regio. Met meer dan 400 kilometer aan kustlijn, zijn er tal van stranden om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strand met veel activiteiten, er is voor elk wat wils.

Enkele van de populairste stranden zijn:

 • Le Touquet-Paris-Plage: Dit strand is een van de meest bekende en populaire stranden van Noord Frankrijk. Het heeft een breed zandstrand en is omgeven door duinen.
 • Wissant: Dit strand is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de ondiepe wateren en het zachte zand.
 • Bray-Dunes: Dit strand is perfect voor watersportliefhebbers vanwege de sterke wind en hoge golven.

Charmante dorpjes en steden

Naast de prachtige stranden heeft Noord Frankrijk aan zee ook tal van charmante dorpjes en steden om te verkennen. Deze plaatsen bieden een kijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

Enkele van de meest interessante dorpjes en steden zijn:

 • Boulogne-sur-Mer: Deze stad heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van een van de grootste aquaria van Europa.
 • Le Crotoy: Dit charmante dorpje is gelegen aan de monding van de Somme en biedt een prachtig uitzicht op de baai.
 • Montreuil-sur-Mer: Dit middeleeuwse stadje is omgeven door oude stadsmuren en heeft een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Historische bezienswaardigheden

Noord Frankrijk aan zee heeft ook tal van historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Deze bezienswaardigheden bieden een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio en zijn een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

Enkele van de meest interessante historische bezienswaardigheden zijn:

 • De Citadel van Calais: Deze citadel werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de meest indrukwekkende militaire bouwwerken van Frankrijk.
 • De Abdij van Valloires: Deze abdij werd gesticht in de 12e eeuw en is een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen van de regio.
 • De Belfort van Duinkerke: Dit belfort werd gebouwd in de 14e eeuw en is een van de meest iconische gebouwen van de stad.

Activiteiten in Noord Frankrijk aan zee

Naast de stranden, dorpjes en historische bezienswaardigheden, biedt Noord Frankrijk aan zee ook tal van activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Enkele van de meest populaire activiteiten zijn:

 • Watersporten: Noord Frankrijk aan zee is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Van surfen tot zeilen, er zijn tal van activiteiten om uit te kiezen.
 • Fietstochten: De regio heeft tal van fietspaden die langs de kust en door de pittoreske dorpjes en steden lopen.
 • Golfen: Er zijn tal van golfbanen in de regio, waaronder enkele van de beste van Frankrijk.

Conclusie

Noord Frankrijk aan zee is een geweldige vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar zon, zee en strand. Met prachtige stranden, charmante dorpjes en steden, historische bezienswaardigheden en tal van activiteiten, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een actieve vakantie, Noord Frankrijk aan zee heeft het allemaal.