Vakantie Noord Frankrijk Kindvriendelijk

Op zoek naar een vakantiebestemming waar zowel jij als je kinderen zich kunnen vermaken? Dan is Noord Frankrijk een goede optie! Deze regio heeft namelijk veel te bieden voor gezinnen met kinderen. In dit artikel lees je alles over een kindvriendelijke vakantie in Noord Frankrijk.

Attractieparken

Noord Frankrijk heeft verschillende attractieparken die leuk zijn voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld Parc Astérix, een pretpark gebaseerd op de stripverhalen van Astérix en Obelix. Hier vind je verschillende attracties, shows en speelgebieden. Ook is er het park Walibi Rhône-Alpes, waar je onder andere achtbanen en waterattracties vindt. Voor de kleintjes is er het park Le Pal, met attracties speciaal voor kinderen tot 10 jaar.

Stranden

Noord Frankrijk heeft een lange kustlijn met mooie stranden. Een aanrader is het strand van Le Touquet-Paris-Plage, dat bekend staat om zijn brede zandstrand en gezellige boulevard. Ook het strand van Berck-sur-Mer is een aanrader, hier vind je naast het strand ook een groot duingebied waar je kunt wandelen en fietsen.

Steden

Noord Frankrijk heeft verschillende steden die leuk zijn om te bezoeken met kinderen. Zo is er bijvoorbeeld Lille, een gezellige stad met veel winkels en restaurants. Ook is er het historische stadje Boulogne-sur-Mer, waar je onder andere het Nausicaá aquarium kunt bezoeken. In deze stad vind je ook een groot strand en een dierentuin.

Natuur

Noord Frankrijk heeft prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Een aanrader is het regionale natuurpark Scarpe-Escaut, waar je onder andere bossen, meren en rivieren vindt. Ook het natuurpark Caps et Marais d’Opale is een aanrader, hier vind je onder andere duinen, moerassen en kliffen.

Accommodaties

Noord Frankrijk heeft verschillende accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld vakantieparken met zwembaden en speeltuinen, maar ook campings en hotels. Een aanrader is bijvoorbeeld het vakantiepark Les Villages Nature Paris, dat op een half uur rijden van Parijs ligt. Hier vind je onder andere een groot zwemparadijs en een indoor speeltuin.

Conclusie

Noord Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Met attractieparken, stranden, steden en prachtige natuur is er genoeg te doen en te zien. Daarnaast zijn er verschillende accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen. Kortom, een kindvriendelijke vakantie in Noord Frankrijk is zeker de moeite waard!