Vakantie West Frankrijk aan zee

West Frankrijk is een prachtige vakantiebestemming voor wie op zoek is naar zon, zee en strand. De regio heeft een lange kustlijn met mooie stranden en pittoreske dorpjes. Een vakantie West Frankrijk aan zee is dan ook een aanrader voor iedereen die wil genieten van de Franse cultuur, het heerlijke eten en de prachtige natuur.

De mooiste stranden van West Frankrijk

Als je op vakantie gaat naar West Frankrijk, dan wil je natuurlijk genieten van de mooie stranden. Gelukkig heeft de regio genoeg te bieden op dat gebied. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden van West Frankrijk:

 • Plage de la Grande Côte: Dit strand ligt in de buurt van La Rochelle en is een van de populairste stranden van de regio. Het strand is lang en breed en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Plage de la Côte des Basques: Dit strand ligt in Biarritz en is een van de bekendste surfstranden van Europa. Het strand heeft een prachtig uitzicht op de Pyreneeën en is een aanrader voor surfers en zonaanbidders.
 • Plage de l’Océan: Dit strand ligt in Lacanau en is een van de mooiste stranden van de regio. Het strand is lang en breed en heeft een prachtig uitzicht op de duinen en de oceaan.
 • Plage de la Pointe du Cap Ferret: Dit strand ligt op het schiereiland Cap Ferret en is een van de mooiste stranden van de regio. Het strand is lang en breed en heeft een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Cap Ferret.

Activiteiten in West Frankrijk

Naast het genieten van de mooie stranden, zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen in West Frankrijk. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Bezoek een van de vele markten in de regio. Hier kun je lokale producten kopen en genieten van de Franse sfeer.
 • Maak een wandeling door de duinen en geniet van de prachtige natuur.
 • Bezoek een van de vele kastelen in de regio, zoals het Château de Chambord of het Château de Chenonceau.
 • Maak een boottocht langs de kust en geniet van het prachtige uitzicht op de zee en de kustlijn.
 • Bezoek een van de vele musea in de regio, zoals het Musée d’Orsay in Parijs of het Musée des Beaux-Arts in Bordeaux.

Culinair genieten in West Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke eten en West Frankrijk is daar geen uitzondering op. Hieronder vind je een aantal culinaire hoogtepunten van de regio:

 • Verse vis: Aan de kust van West Frankrijk kun je genieten van de heerlijkste visgerechten. Probeer bijvoorbeeld eens de bouillabaisse of de moules-frites.
 • Wijn: West Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Probeer bijvoorbeeld eens een glas Bordeaux of een glas Sancerre.
 • Kaas: Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke kazen. Probeer bijvoorbeeld eens de camembert of de roquefort.
 • Crêpes: In West Frankrijk kun je genieten van de lekkerste crêpes. Probeer bijvoorbeeld eens een crêpe met Nutella of een crêpe met kaas en ham.

Conclusie

Een vakantie West Frankrijk aan zee is een aanrader voor iedereen die wil genieten van zon, zee en strand. De regio heeft prachtige stranden, mooie natuur en genoeg activiteiten om te doen. Daarnaast kun je in West Frankrijk genieten van heerlijk eten en drinken. Kortom, een vakantie West Frankrijk aan zee is een ervaring om nooit te vergeten.