Vakantiehuisje Frankrijk Kust: De Perfecte Bestemming voor een Ontspannen Vakantie

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige steden tot pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen. Maar als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie aan de kust, dan is een vakantiehuisje in Frankrijk aan de kust de perfecte keuze. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een vakantiehuisje Frankrijk kust.

Waarom kiezen voor een vakantiehuisje Frankrijk kust?

Een vakantiehuisje in Frankrijk aan de kust biedt vele voordelen ten opzichte van andere accommodaties. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Prachtige locatie: Een vakantiehuisje aan de kust biedt een prachtige locatie met uitzicht op de zee. Je kunt genieten van de zonsondergang en het geluid van de golven op de achtergrond.
 • Privacy: Een vakantiehuisje biedt meer privacy dan een hotel of camping. Je hebt je eigen ruimte en hoeft geen rekening te houden met andere gasten.
 • Ruimte: Een vakantiehuisje biedt meer ruimte dan een hotelkamer. Je hebt een eigen keuken, woonkamer en slaapkamer(s). Dit is vooral handig als je met een gezin op vakantie gaat.
 • Vrijheid: Een vakantiehuisje biedt meer vrijheid dan een hotel of camping. Je kunt zelf bepalen wanneer je ontbijt, lunch en diner hebt en je hoeft geen rekening te houden met de openingstijden van restaurants.
 • Prijs: Een vakantiehuisje kan goedkoper zijn dan een hotelkamer, vooral als je met een gezin op vakantie gaat. Je kunt zelf koken en hoeft geen dure restaurants te bezoeken.

Waar vind je een vakantiehuisje Frankrijk kust?

Er zijn verschillende manieren om een vakantiehuisje in Frankrijk aan de kust te vinden. Hieronder hebben we de belangrijkste manieren voor je op een rijtje gezet:

 • Vakantiehuizenverhuurders: Er zijn verschillende vakantiehuizenverhuurders die vakantiehuisjes aanbieden in Frankrijk aan de kust. Bekende verhuurders zijn bijvoorbeeld Belvilla, Interhome en Novasol.
 • Particuliere verhuurders: Je kunt ook een vakantiehuisje huren van een particuliere verhuurder. Dit kan via websites als Airbnb en HomeAway.
 • Reisorganisaties: Reisorganisaties bieden ook vakantiehuisjes aan in Frankrijk aan de kust. Bekende reisorganisaties zijn bijvoorbeeld TUI en Sunweb.

Wat zijn de populairste regio’s voor een vakantiehuisje Frankrijk kust?

Frankrijk heeft een lange kustlijn en er zijn veel regio’s waar je een vakantiehuisje aan de kust kunt huren. Hieronder hebben we de populairste regio’s voor je op een rijtje gezet:

 • Côte d’Azur: De Côte d’Azur is een populaire regio in het zuidoosten van Frankrijk. Hier vind je prachtige stranden, luxe jachthavens en mondaine badplaatsen als Cannes en Saint-Tropez.
 • Bretagne: Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk. Hier vind je ruige kliffen, pittoreske vissersdorpjes en prachtige stranden.
 • Normandië: Normandië is een regio in het noorden van Frankrijk. Hier vind je historische steden als Rouen en Caen, maar ook prachtige stranden en indrukwekkende kliffen.
 • Languedoc-Roussillon: Languedoc-Roussillon is een regio in het zuiden van Frankrijk. Hier vind je brede zandstranden, gezellige badplaatsen en historische steden als Montpellier en Nîmes.

Wat zijn de kosten van een vakantiehuisje Frankrijk kust?

De kosten van een vakantiehuisje in Frankrijk aan de kust hangen af van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van het huisje en het seizoen. Over het algemeen geldt dat vakantiehuisjes in het hoogseizoen duurder zijn dan in het laagseizoen. Hieronder hebben we de gemiddelde kosten voor je op een rijtje gezet:

 • Laagseizoen: In het laagseizoen kun je al een vakantiehuisje huren vanaf €300 per week.
 • Hoogseizoen: In het hoogseizoen betaal je gemiddeld €1000 per week voor een vakantiehuisje aan de kust.

Waar moet je op letten bij het huren van een vakantiehuisje Frankrijk kust?

Als je een vakantiehuisje in Frankrijk aan de kust wilt huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: Kies een vakantiehuisje dat dichtbij het strand en de bezienswaardigheden ligt die je wilt bezoeken.
 • Grootte: Kies een vakantiehuisje dat groot genoeg is voor jouw gezelschap.
 • Voorzieningen: Controleer welke voorzieningen er in het vakantiehuisje aanwezig zijn, zoals een keuken, wasmachine en wifi.
 • Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende vakantiehuisjes en kies een huisje dat binnen je budget past.
 • Beoordelingen: Lees beoordelingen van andere gasten om te zien wat zij van het vakantiehuisje vonden.

Conclusie

Een vakantiehuisje in Frankrijk aan de kust is de perfecte keuze voor een ontspannen vakantie. Je hebt een prachtige locatie, meer privacy en vrijheid dan bij andere accommodaties en het kan goedkoper zijn dan een hotelkamer. Er zijn verschillende manieren om een vakantiehuisje te vinden en er zijn veel populaire regio’s om uit te kiezen. Let bij het huren van een vakantiehuisje op de locatie, grootte, voorzieningen, prijs en beoordelingen van andere gasten. Met deze tips kun je een vakantiehuisje vinden dat perfect bij jouw wensen past.