Vakantieparken Frankrijk aan zee

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Een vakantiepark aan zee is dan ook een ideale manier om te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. In dit artikel bespreken we de beste vakantieparken in Frankrijk aan zee.

1. Les Sables d’Olonne

Les Sables d’Olonne is een populaire badplaats aan de westkust van Frankrijk. Het is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen, omdat het strand langzaam afloopt in zee. Er zijn verschillende vakantieparken in de buurt van Les Sables d’Olonne, waaronder:

 • Pierre & Vacances Village Port-Bourgenay
 • Camping Le Trianon
 • Camping Les Pirons

Pierre & Vacances Village Port-Bourgenay is een groot vakantiepark met verschillende zwembaden, een golfbaan en een spa. Camping Le Trianon en Camping Les Pirons zijn beide campings met stacaravans en chalets. Ze hebben allebei een zwembad en zijn op loopafstand van het strand.

2. Saint-Tropez

Saint-Tropez is een bekende badplaats aan de Côte d’Azur. Het staat bekend om zijn luxe jachten en exclusieve winkels. Het strand van Saint-Tropez is echter voor iedereen toegankelijk. Er zijn verschillende vakantieparken in de buurt van Saint-Tropez, waaronder:

 • Pierre & Vacances Village Club Les Restanques du Golfe de Saint-Tropez
 • Camping Les Tournels
 • Camping La Baie des Anges

Pierre & Vacances Village Club Les Restanques du Golfe de Saint-Tropez is een groot vakantiepark met verschillende zwembaden, een golfbaan en een spa. Camping Les Tournels en Camping La Baie des Anges zijn beide campings met stacaravans en chalets. Ze hebben allebei een zwembad en zijn op loopafstand van het strand.

3. Biarritz

Biarritz is een badplaats aan de westkust van Frankrijk, vlakbij de Spaanse grens. Het staat bekend om zijn surfstranden en luxe hotels. Er zijn verschillende vakantieparken in de buurt van Biarritz, waaronder:

 • Pierre & Vacances Résidence Haguna
 • Camping Le Ruisseau des Pyrénées
 • Camping Le Vieux Port

Pierre & Vacances Résidence Haguna is een kleinschalig vakantiepark in het centrum van Biarritz. Het heeft een zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Camping Le Ruisseau des Pyrénées en Camping Le Vieux Port zijn beide campings met stacaravans en chalets. Ze hebben allebei een zwembad en zijn op korte rijafstand van het strand.

4. Normandië

Normandië is een regio in het noorden van Frankrijk, bekend om zijn D-Day stranden en pittoreske dorpjes. Er zijn verschillende vakantieparken in Normandië aan zee, waaronder:

 • Pierre & Vacances Résidence Green Beach
 • Camping Le Cormoran
 • Camping La Côte de Nacre

Pierre & Vacances Résidence Green Beach is een kleinschalig vakantiepark in de buurt van Omaha Beach. Het heeft een zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Camping Le Cormoran en Camping La Côte de Nacre zijn beide campings met stacaravans en chalets. Ze hebben allebei een zwembad en zijn op loopafstand van het strand.

Conclusie

Een vakantiepark in Frankrijk aan zee is een ideale manier om te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een luxe vakantiepark aan de Côte d’Azur of een kleinschalig vakantiepark in Normandië, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van het perfecte vakantiepark in Frankrijk aan zee.