Vakanties Frankrijk 2023: Wat kun je verwachten?

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende bergen en historische steden. Maar wat kun je verwachten van vakanties in Frankrijk in 2023? In dit artikel zetten we de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

1. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Net als in veel andere landen, wordt duurzaamheid ook in Frankrijk steeds belangrijker. Steeds meer vakantieaccommodaties en -bestemmingen zetten zich in voor een duurzame toekomst. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eco-camping, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan het verminderen van de impact op het milieu. Ook kun je steeds vaker elektrische auto’s huren en zijn er meer fietsroutes beschikbaar.

2. Meer aandacht voor lokale producten en gerechten

Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke gerechten en wijnen. In 2023 kun je nog meer aandacht verwachten voor lokale producten en gerechten. Steeds meer restaurants werken met lokale ingrediƫnten en er zijn steeds meer markten waar je verse producten kunt kopen. Ook kun je steeds vaker deelnemen aan kookworkshops waarbij je leert hoe je de lekkerste Franse gerechten kunt maken.

3. Digitalisering neemt toe

Net als in de rest van de wereld, neemt ook in Frankrijk de digitalisering toe. Zo kun je steeds vaker online je vakantie boeken en inchecken bij je accommodatie. Ook kun je steeds vaker gebruik maken van digitale gidsen en plattegronden om je weg te vinden in de stad. Daarnaast zijn er steeds meer apps beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld de beste restaurants en bezienswaardigheden kunt vinden.

4. Meer aandacht voor outdoor-activiteiten

Frankrijk heeft veel te bieden op het gebied van outdoor-activiteiten, zoals wandelen, fietsen en watersporten. In 2023 kun je nog meer aandacht verwachten voor deze activiteiten. Zo worden er steeds meer wandel- en fietsroutes uitgestippeld en kun je op steeds meer plekken kajaks en paddleboards huren. Ook kun je steeds vaker deelnemen aan outdoor-activiteiten onder begeleiding van een gids.

5. Meer aandacht voor cultureel erfgoed

Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en veel cultureel erfgoed. In 2023 kun je nog meer aandacht verwachten voor deze historische plekken. Zo worden er steeds meer rondleidingen georganiseerd en kun je op steeds meer plekken audiogidsen huren. Ook worden er steeds meer festivals en evenementen georganiseerd waarbij het cultureel erfgoed centraal staat.

6. Meer mogelijkheden voor gezinsvakanties

Frankrijk is een populaire bestemming voor gezinsvakanties. In 2023 kun je nog meer mogelijkheden verwachten voor gezinsvakanties. Zo worden er steeds meer kindvriendelijke accommodaties en activiteiten aangeboden. Ook kun je steeds vaker deelnemen aan gezinsvriendelijke rondleidingen en workshops.

7. Meer aandacht voor veiligheid

Veiligheid is altijd belangrijk tijdens een vakantie. In 2023 kun je nog meer aandacht verwachten voor veiligheid in Frankrijk. Zo worden er steeds meer maatregelen genomen om de veiligheid op drukke plekken te waarborgen. Ook kun je steeds vaker gebruik maken van digitale veiligheidsdiensten, zoals een app waarmee je snel hulp kunt inschakelen in geval van nood.

Conclusie

Frankrijk blijft een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. In 2023 kun je nog meer aandacht verwachten voor duurzaamheid, lokale producten en gerechten, digitalisering, outdoor-activiteiten, cultureel erfgoed, gezinsvakanties en veiligheid. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een actieve vakantie in de bergen, Frankrijk heeft voor ieder wat wils.