Vakantiestreken Frankrijk: Ontdek de Mooiste Plekjes van het Land

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Het land heeft een rijke geschiedenis, een prachtige natuur en een heerlijke keuken. Maar waar moet je nu precies naartoe als je op vakantie gaat naar Frankrijk? In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste vakantiestreken van het land.

1. De Provence

De Provence is een van de meest geliefde vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt in het zuidoosten van het land en staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Bezoek de stad Avignon, bekend om zijn pauselijke paleis en de beroemde brug van Avignon. Of ga naar het schilderachtige dorpje Gordes, dat hoog op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

2. De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een van de meest glamoureuze vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt aan de Middellandse Zee en staat bekend om zijn luxe resorts, mooie stranden en mondaine steden als Cannes en Nice. Bezoek het prachtige middeleeuwse dorpje Eze, dat hoog op een klif ligt en een spectaculair uitzicht biedt over de kustlijn. Of ga naar Saint-Tropez, dat bekend staat om zijn exclusieve jachthaven en bruisende nachtleven.

3. De Loirestreek

De Loirestreek is een van de mooiste vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt in het midden van het land en staat bekend om zijn prachtige kastelen, wijngaarden en schilderachtige dorpjes. Bezoek het beroemde kasteel van Chambord, dat bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur en mooie tuinen. Of ga naar het charmante dorpje Amboise, dat bekend staat om zijn middeleeuwse kasteel en gezellige marktplein.

4. De Dordogne

De Dordogne is een van de meest pittoreske vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt in het zuidwesten van het land en staat bekend om zijn prachtige landschap, middeleeuwse dorpjes en heerlijke keuken. Bezoek het beroemde dorpje Sarlat, dat bekend staat om zijn prachtige architectuur en gezellige marktplein. Of ga naar de grotten van Lascaux, die bekend staan om hun prehistorische tekeningen.

5. De Elzas

De Elzas is een van de meest charmante vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt in het noordoosten van het land en staat bekend om zijn prachtige vakwerkhuizen, wijngaarden en heerlijke keuken. Bezoek de stad Straatsburg, bekend om zijn prachtige kathedraal en gezellige oude stad. Of ga naar het pittoreske dorpje Riquewihr, dat bekend staat om zijn mooie vakwerkhuizen en gezellige sfeer.

6. De Pyreneeën

De Pyreneeën zijn een van de mooiste vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt in het zuiden van het land en staat bekend om zijn prachtige bergen, meren en natuurparken. Bezoek het nationale park van de Pyreneeën, dat bekend staat om zijn prachtige landschap en wilde dieren. Of ga naar het charmante dorpje Saint-Lary-Soulan, dat bekend staat om zijn thermale baden en gezellige sfeer.

7. De Ardèche

De Ardèche is een van de meest avontuurlijke vakantiestreken van Frankrijk. Het gebied ligt in het zuidoosten van het land en staat bekend om zijn prachtige natuur, rivieren en grotten. Bezoek de beroemde Pont d’Arc, een natuurlijke brug over de rivier de Ardèche. Of ga kanoën op de rivier de Ardèche, die bekend staat om zijn prachtige landschap en stroomversnellingen.

Conclusie

Frankrijk heeft zoveel mooie vakantiestreken dat het moeilijk is om een keuze te maken. Of je nu houdt van prachtige natuur, pittoreske dorpjes of luxe resorts, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van de perfecte vakantiebestemming in Frankrijk.