Wat moet je zien in Frankrijk?

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en cultuur, en heerlijke keuken. Het is dan ook geen verrassing dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Maar met zoveel te zien en te doen, kan het lastig zijn om te bepalen wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Frankrijk. In dit artikel zetten we de top bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

1. De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is zonder twijfel het meest iconische monument van Frankrijk en een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Het is gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889 en was oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke constructie. Maar vanwege zijn populariteit is de toren blijven staan en is het nu een symbool van Parijs en Frankrijk geworden. Je kunt de Eiffeltoren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad, of gewoon genieten van het uitzicht vanaf de grond.

2. Het Louvre

Het Louvre is een van de grootste en meest beroemde musea ter wereld. Het is gevestigd in een voormalig koninklijk paleis en herbergt een enorme collectie kunstwerken, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Het museum is zo groot dat je er makkelijk een hele dag kunt doorbrengen en nog steeds niet alles hebt gezien.

3. De Franse Rivièra

De Franse Rivièra, ook wel bekend als de Côte d’Azur, is een prachtige kuststrook in het zuidoosten van Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn luxe resorts, mooie stranden en helderblauwe water. Bezoek de steden Nice, Cannes en Monaco voor een echte Côte d’Azur-ervaring.

4. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een spectaculair eiland voor de kust van Normandië. Het is bekend om zijn middeleeuwse abdij en de smalle straatjes die naar de top van het eiland leiden. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur.

5. De kastelen van de Loire-vallei

De Loire-vallei staat bekend om zijn prachtige kastelen en landhuizen. Het gebied was ooit de thuisbasis van de Franse adel en de kastelen zijn dan ook indrukwekkend en vaak prachtig onderhouden. Bezoek het kasteel van Chambord, het kasteel van Chenonceau en het kasteel van Amboise voor een echte Loire-vallei-ervaring.

6. De wijngaarden van Bordeaux

Bordeaux is een van de meest beroemde wijnregio’s ter wereld en staat bekend om zijn heerlijke rode wijnen. Bezoek de wijngaarden en proef de verschillende wijnen om te ontdekken welke jouw favoriet is. Je kunt ook een rondleiding krijgen door de wijngaarden en meer leren over het wijnmaakproces.

7. De stranden van Normandië

Normandië is niet alleen bekend om zijn geschiedenis, maar ook om zijn prachtige stranden. Bezoek Omaha Beach, Utah Beach en Sword Beach om meer te leren over de invasie van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook als je niet geïnteresseerd bent in geschiedenis, zijn de stranden van Normandië zeker een bezoek waard.

8. De kathedraal van Chartres

De kathedraal van Chartres is een van de mooiste gotische kathedralen ter wereld. Het is gebouwd in de 12e eeuw en staat bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen en indrukwekkende architectuur. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in religieuze architectuur.

9. De lavendelvelden van de Provence

De Provence staat bekend om zijn prachtige lavendelvelden. Bezoek de regio in de zomermaanden om de velden in volle bloei te zien en te genieten van de heerlijke geur van lavendel. Het is een van de meest fotogenieke plekken van Frankrijk en een must-see voor iedereen die van natuur en fotografie houdt.

10. De kloof van Verdon

De kloof van Verdon is een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Frankrijk. Het is een diepe kloof met helderblauw water en prachtige rotsformaties. Je kunt er kajakken, wandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

Conclusie

Frankrijk heeft zoveel te bieden dat het lastig kan zijn om te bepalen wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek. Maar met deze top 10 bezienswaardigheden weet je zeker dat je de hoogtepunten van het land hebt gezien. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of lekker eten, Frankrijk heeft voor iedereen iets te bieden.