Weekend Noord Frankrijk

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Denk dan eens aan Noord Frankrijk! Deze regio heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en gastronomie. In dit artikel geven we je tips voor een geslaagd weekend in Noord Frankrijk.

Cultuur

Noord Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele historische steden en monumenten. Een bezoek aan Lille mag niet ontbreken tijdens je weekendje weg. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum met veel gezellige pleinen, winkels en restaurants. Bezoek ook zeker de imposante Citadel van Lille, die gebouwd is in de 17e eeuw.

Een andere stad die de moeite waard is om te bezoeken is Arras. Deze stad heeft een indrukwekkend stadhuis en een prachtig belfort. Ook de Grote Markt van Arras is een bezienswaardigheid op zich. Hier vind je gezellige terrasjes en mooie gebouwen.

Als je geïnteresseerd bent in de Eerste Wereldoorlog, dan is een bezoek aan de slagvelden van de Somme een aanrader. Hier kun je de loopgraven en monumenten bezoeken die herinneren aan deze verschrikkelijke oorlog.

Natuur

Noord Frankrijk heeft ook veel te bieden op het gebied van natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale. Dit natuurpark ligt aan de kust en heeft een afwisselend landschap met duinen, bossen en moerassen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de mooie uitzichten.

Een andere mooie plek om te bezoeken is de Baai van de Somme. Dit is een van de grootste baaien van Europa en heeft een uniek landschap met zandbanken, slikken en schorren. Hier kun je mooie wandelingen maken en genieten van de rust en stilte.

Gastronomie

Noord Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke gerechten en streekproducten. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de beroemde Franse kaasjes, zoals camembert en brie. Ook de streekgerechten zijn de moeite waard om te proeven. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende ‘moules-frites’ (mosselen met friet) of de ‘potjevleesch’ (een stoofpotje van verschillende soorten vlees).

Als je van zoetigheid houdt, dan moet je zeker een bezoek brengen aan een van de vele patisserieën in Noord Frankrijk. Hier kun je genieten van heerlijke taartjes, macarons en andere lekkernijen.

Conclusie

Noord Frankrijk is een veelzijdige bestemming voor een weekendje weg. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur of gastronomie, deze regio heeft voor ieder wat wils. Bezoek een van de historische steden, maak een mooie wandeling in de natuur of geniet van de heerlijke streekgerechten. Een weekend in Noord Frankrijk zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn!