Weekend weg Frankrijk: ontdek de mooiste plekjes

Frankrijk is een populaire bestemming voor een weekendje weg. Het land heeft veel te bieden, van prachtige steden tot idyllische dorpjes en adembenemende natuur. Of je nu op zoek bent naar cultuur, ontspanning of avontuur, in Frankrijk vind je het allemaal. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste plekjes voor een weekend weg in Frankrijk.

1. Parijs

Natuurlijk mag Parijs niet ontbreken in dit lijstje. De stad van de liefde is een populaire bestemming voor een romantisch weekendje weg. Bezoek de Eiffeltoren, maak een wandeling langs de Seine en bewonder de prachtige architectuur van de stad. Ook kun je heerlijk winkelen in Parijs en genieten van de Franse keuken in een van de vele restaurants.

2. Bordeaux

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn wijn. De stad heeft een prachtig historisch centrum met veel bezienswaardigheden, zoals de kathedraal Saint-André en het Place de la Bourse. Ook kun je een bezoek brengen aan een van de vele wijnhuizen in de omgeving en genieten van de heerlijke wijnen uit de streek.

3. Nice

Nice is een stad aan de Côte d’Azur en staat bekend om zijn prachtige stranden en boulevards. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden, zoals het oude centrum en het kasteel van Nice. Ook kun je heerlijk wandelen langs de boulevard en genieten van de zonsondergang.

4. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een eiland voor de kust van Normandië en staat bekend om zijn prachtige abdij. Het eiland is alleen te bereiken via een smalle weg die bij vloed onder water komt te staan. Dit maakt een bezoek aan Mont Saint-Michel extra bijzonder. Bezoek de abdij en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving.

5. Dordogne

De Dordogne is een streek in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige natuur en historische dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse stadje Sarlat-la-Canéda of maak een kanotocht over de rivier de Dordogne. Ook kun je heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving en genieten van de rust en de natuur.

6. Straatsburg

Straatsburg is een stad in het noordoosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en de Europese instellingen die er gevestigd zijn. Bezoek de kathedraal van Straatsburg en maak een wandeling door de pittoreske wijk Petite France. Ook kun je heerlijk winkelen in de stad en genieten van de Elzasser keuken.

7. Annecy

Annecy is een stad in de Franse Alpen en staat bekend om zijn prachtige meer en omgeving. Bezoek het oude centrum van Annecy en maak een wandeling langs het meer. Ook kun je heerlijk fietsen of wandelen in de omgeving en genieten van de prachtige natuur.

8. Lyon

Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en de gastronomie. Bezoek de kathedraal van Lyon en maak een wandeling door de oude wijk Vieux Lyon. Ook kun je heerlijk eten in een van de vele restaurants en genieten van de Franse keuken.

9. Normandië

Normandië is een streek in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige kustlijn en historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog of het tapijt van Bayeux. Ook kun je heerlijk wandelen langs de kust en genieten van de prachtige uitzichten.

10. Marseille

Marseille is een stad aan de Middellandse Zee en staat bekend om zijn prachtige haven en historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de basiliek Notre-Dame de la Garde en maak een wandeling door de oude wijk Le Panier. Ook kun je heerlijk eten in een van de vele restaurants en genieten van de Mediterrane keuken.

Frankrijk heeft dus veel te bieden voor een weekendje weg. Of je nu op zoek bent naar cultuur, ontspanning of avontuur, in Frankrijk vind je het allemaal. Bezoek een van de prachtige steden of ontdek de idyllische dorpjes en adembenemende natuur. Bon voyage!