Weekend weg Noord Frankrijk

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Denk dan eens aan Noord Frankrijk! Deze regio heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en gastronomie. In dit artikel geven we je tips voor een geslaagd weekend weg in Noord Frankrijk.

Cultuur

Noord Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele historische steden en monumenten. Een bezoek aan Lille mag niet ontbreken tijdens je weekend weg. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum met veel gezellige pleinen en terrassen. Bezoek ook zeker het Palais des Beaux-Arts, één van de grootste kunstmusea van Frankrijk.

Een andere stad die de moeite waard is, is Rouen. Deze stad was vroeger de hoofdstad van Normandië en heeft een prachtige kathedraal en een historisch centrum met vakwerkhuizen. Ook vind je hier het Musée des Beaux-Arts, waar je werken van onder andere Monet en Renoir kunt bewonderen.

Natuur

Noord Frankrijk heeft ook veel te bieden op het gebied van natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale. Dit natuurpark ligt aan de kust en heeft een afwisselend landschap met duinen, bossen en moerassen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de mooie uitzichten.

Een andere aanrader is het Parc Naturel Régional de l’Avesnois. Dit natuurpark ligt in het noorden van Frankrijk en heeft een glooiend landschap met bossen, weilanden en rivieren. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden.

Gastronomie

Noord Frankrijk staat bekend om haar heerlijke streekgerechten. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de bekende Franse uiensoep, maar ook van de lokale specialiteit welke bekend staat als ‘potjevleesch’. Dit is een gerecht van verschillende soorten vlees, dat langzaam wordt gestoofd in bouillon en daarna koud wordt geserveerd.

Een andere specialiteit uit de regio is de ’tarte au maroilles’. Dit is een hartige taart met de lokale kaas maroilles, die bekend staat om haar sterke geur en smaak. Ook de ‘carbonade flamande’ is een aanrader. Dit is een stoofpot van rundvlees, uien en bier.

Overnachten

Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten tijdens je weekend weg in Noord Frankrijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hotel in één van de historische steden, maar ook voor een vakantiehuisje in de natuur. Een andere optie is om te overnachten op een camping. Er zijn veel campings in de regio die van alle gemakken zijn voorzien.

Conclusie

Noord Frankrijk is een veelzijdige bestemming voor een weekend weg. Of je nu houdt van cultuur, natuur of gastronomie, in deze regio vind je het allemaal. Bezoek één van de historische steden, maak een mooie wandeling in de natuur of geniet van de lokale specialiteiten. Er is voor ieder wat wils!