Zomervakantie Noord Frankrijk

De zomervakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Even weg van de dagelijkse sleur en genieten van een welverdiende vakantie. Noord Frankrijk is een populaire bestemming voor de zomervakantie. Het gebied heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en pittoreske dorpjes. In dit artikel lees je alles over de zomervakantie in Noord Frankrijk.

De stranden van Noord Frankrijk

Noord Frankrijk heeft een lange kustlijn met prachtige stranden. De bekendste badplaatsen zijn Le Touquet, Berck en Dunkerque. Deze badplaatsen zijn populair bij toeristen vanwege de brede stranden en de vele activiteiten die er te doen zijn. Zo kun je er surfen, zeilen, kitesurfen en strandzeilen. Ook zijn er veel gezellige strandtentjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Naast de bekende badplaatsen zijn er ook veel rustige stranden te vinden in Noord Frankrijk. Zo zijn de stranden bij Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez echte aanraders. Deze stranden zijn minder druk bezocht en bieden prachtige uitzichten over de zee en de kliffen.

Historische steden en pittoreske dorpjes

Noord Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en dat is terug te zien in de vele historische steden en pittoreske dorpjes. Een van de bekendste steden is Lille. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum met veel oude gebouwen en gezellige pleinen. Ook is Lille een echte winkelstad, met veel leuke boetiekjes en grote winkelstraten.

Een andere stad die zeker een bezoek waard is, is Rouen. Deze stad ligt aan de rivier de Seine en heeft een prachtige kathedraal en een historisch centrum met veel vakwerkhuizen. Ook kun je er heerlijk wandelen langs de kades van de Seine en genieten van het uitzicht op de stad.

Naast de historische steden zijn er ook veel pittoreske dorpjes te vinden in Noord Frankrijk. Een van de mooiste dorpjes is Saint-Valery-sur-Somme. Dit dorpje ligt aan de monding van de rivier de Somme en heeft een prachtig oud centrum met smalle straatjes en oude huizen. Ook kun je er heerlijk wandelen langs de kade en genieten van het uitzicht op de zee.

De natuur van Noord Frankrijk

Noord Frankrijk heeft niet alleen prachtige stranden en historische steden, maar ook een mooie natuur. Zo kun je er heerlijk wandelen en fietsen in de bossen en langs de rivieren. Een van de mooiste natuurgebieden is het Parc Naturel RĂ©gional des Caps et Marais d’Opale. Dit park ligt aan de kust en heeft prachtige kliffen en duinen. Ook kun je er veel vogels spotten en genieten van de rust en de natuur.

De gastronomie van Noord Frankrijk

Noord Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke gastronomie. Zo kun je er genieten van de lekkerste kazen, zoals de Maroilles en de Boulette d’Avesnes. Ook zijn er veel streekgerechten, zoals de welbekende ‘moules-frites’ en de ‘carbonade flamande’. Daarnaast is Noord Frankrijk ook een belangrijke wijnregio, met veel goede wijnen uit de Champagne en de Elzas.

Conclusie

Noord Frankrijk is een prachtige bestemming voor de zomervakantie. Het gebied heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en pittoreske dorpjes. Ook kun je er genieten van de mooie natuur en de heerlijke gastronomie. Kortom, Noord Frankrijk is een echte aanrader voor een geslaagde zomervakantie.