Zonvakanties Frankrijk: Genieten van de Franse Zon

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige steden tot aan de mooie natuur. Maar ook voor een zonvakantie ben je in Frankrijk aan het juiste adres. In dit artikel lees je alles over de mooiste zonvakanties in Frankrijk.

De Franse Rivièra

De Franse Rivièra is een populaire bestemming voor een zonvakantie in Frankrijk. Deze kuststrook aan de Middellandse Zee staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe water. De bekendste plaatsen aan de Franse Rivièra zijn Nice, Cannes en Saint-Tropez. Hier kun je genieten van de zon, het strand en de gezellige boulevards. Ook kun je hier heerlijk winkelen en uitgaan.

Naast de bekende plaatsen zijn er ook genoeg rustige plekjes te vinden aan de Franse Rivièra. Zo kun je bijvoorbeeld naar het dorpje Eze, dat hoog op een berg ligt en een prachtig uitzicht biedt over de Middellandse Zee. Of ga naar het schiereiland Cap Ferrat, waar je mooie wandelingen kunt maken langs de kust.

De Atlantische Kust

De Atlantische Kust is een minder bekende bestemming voor een zonvakantie in Frankrijk, maar zeker niet minder mooi. Deze kuststrook loopt van de grens met Spanje tot aan Bretagne. Hier vind je brede zandstranden, ruige kliffen en gezellige badplaatsen.

Een bekende badplaats aan de Atlantische Kust is Biarritz. Deze stad staat bekend om zijn mooie stranden en goede surfmogelijkheden. Ook kun je hier heerlijk eten in een van de vele restaurants. Een andere leuke plaats aan de Atlantische Kust is La Rochelle. Deze stad heeft een gezellige haven en een oud centrum met leuke winkels en terrasjes.

De Provence

De Provence is een prachtige regio in het zuidoosten van Frankrijk. Hier vind je mooie lavendelvelden, pittoreske dorpjes en een heerlijk klimaat. In de zomer kan het hier wel erg warm worden, dus zorg dat je voldoende verkoeling zoekt.

Een bekende plaats in de Provence is Avignon. Deze stad heeft een prachtig oud centrum met een imposante pauselijke residentie. Ook kun je hier heerlijk eten en drinken op een van de vele terrasjes. Een andere leuke plaats in de Provence is Aix-en-Provence. Deze stad staat bekend om zijn mooie pleinen en fonteinen.

De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een kuststrook aan de Middellandse Zee, die loopt van Cassis tot aan Menton. Hier vind je prachtige stranden, luxe jachten en mooie boulevards. De bekendste plaatsen aan de Côte d’Azur zijn Cannes, Nice en Monaco.

Cannes staat bekend om zijn jaarlijkse filmfestival en de luxe winkels aan de boulevard. Nice heeft een prachtig oud centrum en een gezellige boulevard. Monaco is een klein vorstendom met een prachtig casino en een mooie haven.

Conclusie

Frankrijk heeft veel te bieden als het gaat om zonvakanties. Of je nu houdt van de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan, er is voor ieder wat wils. De Franse Rivièra, de Atlantische Kust, de Provence en de Côte d’Azur zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen voor een zonvakantie. Dus pak je koffer en geniet van de Franse zon!