Zuid Frankrijk Mooiste Plekken

Zuid Frankrijk is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en charmante dorpjes. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook voor cultuurliefhebbers en natuurliefhebbers. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste plekken in Zuid Frankrijk bespreken die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie.

1. Nice

Nice is een van de meest populaire steden in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en bruisende sfeer. Het is een geweldige plek om te genieten van de zon en de zee, maar ook om te wandelen door de oude stad en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Nice zijn de Promenade des Anglais, de oude stad en de markt van Cours Saleya.

2. Cannes

Cannes is een andere populaire stad in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn beroemde filmfestival. Het is een prachtige stad met een lange boulevard, mooie stranden en luxe winkels. Cannes is ook een geweldige plek om te genieten van de lokale keuken en om te wandelen door de oude stad. Enkele van de hoogtepunten van Cannes zijn het Palais des Festivals, de Boulevard de la Croisette en de oude haven.

3. Saint-Tropez

Saint-Tropez is een charmant dorpje aan de Franse Rivièra en staat bekend om zijn luxe jachten, prachtige stranden en bruisende nachtleven. Het is een geweldige plek om te genieten van de zon en de zee, maar ook om te wandelen door de smalle straatjes en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Saint-Tropez zijn de haven, het Musée de l’Annonciade en de stranden van Pampelonne.

4. Avignon

Avignon is een historische stad in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en zijn beroemde pauselijke paleis. Het is een geweldige plek om te wandelen door de oude stad en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Avignon zijn het Palais des Papes, de Pont Saint-Bénézet en de kathedraal van Notre-Dame-des-Doms.

5. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een charmante stad in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige pleinen, historische gebouwen en bruisende sfeer. Het is een geweldige plek om te wandelen door de oude stad en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Aix-en-Provence zijn de Cours Mirabeau, de kathedraal van Saint-Sauveur en het Musée Granet.

6. Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is een prachtige kloof in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn kristalheldere water en spectaculaire landschappen. Het is een geweldige plek om te wandelen, te kajakken en te genieten van de natuur. Enkele van de hoogtepunten van Gorges du Verdon zijn de Point Sublime, de Route des Crêtes en het Lac de Sainte-Croix.

7. Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een charmant dorpje in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en zijn beroemde kasteel. Het is een geweldige plek om te wandelen door de smalle straatjes en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Les Baux-de-Provence zijn het Château des Baux, de Carrières de Lumières en de Eglise Saint-Vincent.

8. Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence is een charmant dorpje in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en zijn beroemde kunstgalerijen. Het is een geweldige plek om te wandelen door de smalle straatjes en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Saint-Paul-de-Vence zijn de Fondation Maeght, de Place du Marché en de Eglise Collegiale.

9. Marseille

Marseille is een bruisende stad in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige haven, historische gebouwen en bruisende sfeer. Het is een geweldige plek om te wandelen door de oude stad en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Marseille zijn de Vieux-Port, de Notre-Dame de la Garde en het MuCEM.

10. Montpellier

Montpellier is een bruisende stad in Zuid Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige pleinen, historische gebouwen en bruisende sfeer. Het is een geweldige plek om te wandelen door de oude stad en te genieten van de lokale keuken. Enkele van de hoogtepunten van Montpellier zijn de Place de la Comédie, de kathedraal van Saint-Pierre en het Musée Fabre.

Conclusie

Zuid Frankrijk is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en charmante dorpjes. Het is een geweldige vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook voor cultuurliefhebbers en natuurliefhebbers. In dit artikel hebben we enkele van de mooiste plekken in Zuid Frankrijk besproken die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, historische gebouwen of spectaculaire landschappen, Zuid Frankrijk heeft voor ieder wat wils.